(GD): Folk kan fortsatt ferdes i skogen, men det er viktig å holde trygg avstand til skogsmaskinene og gi seg til kjenne. – Bruk gjerne refleksvest, oppfordrer Glommen Mjøsen Skog som utfører skogsdriften på oppdrag fra grunneier Innlandet fylkeskommune.

Jobber ut januar

Hensikten er å gjøre klart til Nye Veier skal starte arbeidet med ny E6.

Skogsdriften vil foregå i et område vest for veien ned til Hovemoen gård. Det skal hogges ca. 85 dekar der traseen og anleggsområdet til E6 kommer. I tillegg vil det bli hogd stor og gammel skog i nærheten (ca. 23 dekar), for å hindre at store trær skal blåse over ende.

Skogsdriften i Hovemoen vil trolig foregå ut januar.

Advarer mot klatring

Glommen Mjøsen Skog sier i en pressemelding at de ønsker å gjøre skogsdriften så skånsom som mulig. For å forebygge sporskader kan det bli lagt tømmer og bar i stier. Dette blir fjernet igjen når arbeidet er ferdig.

De advarer om at tømmerlunnene (der tømmeret stables) kan være rasfarlige og ikke må klatres på eller benyttes som rasteplass. Tankene med drivstoff til skogsmaskinene må heller ikke klatres på.

Glommen Mjøsen Skog er miljøsertifisert gjennom PEFC Norsk Skogstandard og påpeker at de følger strenge regler for å forvalte skogen på en bærekraftig måte.