Nå har trenerduoen Gabrielsen og Axel Stefansson fått signaturen til en Fana-spiller.

Og det gjelder fra neste sesong.

Oda Mastad (26) har nemlig signert på en toårskontrakt med håndballklubben på Hamar vest.

Oda Mastad (26) fra Trondheim har spilt for Fana i Bergen i sju sesonger. Hun var med i troppen til A-landslaget i sommer da de spilte mot Frankrike. 26-åringen har fått bokført fire kamper på A-landslaget, i tillegg til at du hun har spilt mye på rekruttlandslaget sammen med blant andre Ane Høgseth.

– Lyst til å gjøre noe nytt

– Vi er veldig godt fornøyd med at Oda har valgt å komme til oss. Det er en av de desidert beste toveis linjespillere vi har i Norge. Hun har sunne, gode verdier som vil passe helt perfekt inn i Storhamar. Oda vil også selvfølgelig passe meget godt inn i vårt konsept, så dette er en meget god signering for oss. Vi får en spiller med erfaring og ambisjoner, sier Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen.

Oda Mastad sier dette om overgangen til Storhamar.

– Utad virker Storhamar som en veldig fin klubb, med gode rammer, bra støtteapparat og god treningskultur. Etter mange sesonger i Fana har jeg lyst til å gjøre noe nytt. Storhamar ga meg et bra tilbud der jeg også kan jobbe på WANG Toppidrett ved siden av, og det hadde jeg veldig lyst til, sier Oda Mastad, som forteller at det var interesse fra andre klubber også.

Hun er utdannet ernæringsfysiolog.

Strekspilleren kommer som nevnt til Storhamar etter sesongen. Oda Manstad sier hun har snakket om Storhamar med tidligere Storhamar-spiller Emilie Hovden.

– Jeg snakket litt med Emilie. Jeg spilte med henne to sesonger i Fana tidligere. Hun sa at ting er på stell i Storhamar – i en tid der det er usikkerhet rundt økonomi hos flere klubber, sier Mastad.

En linjespiller ut

– Hva vil du si kjennetegner deg som spiller?

– Jeg er en spiller som har lyst til å bidra med masse innsats og krigervilje i forsvar. Fremover på banen er jeg en bevegelig linjespiller.

Storhamar har to linjespillere nå i Ane Høgseth og Olivia Löfqvist, som har landskamper for Sverige.

– Vi lyktes ikke å bli enig med Olivia Löfqvist om en forlengelse av kontrakten, men det er ikke noe dramatikk i det. Hun skal gi alt for Storhamar ut sesongen og vi er gode venner, sier Kenneth Gabrielsen til HA-sporten.