Nidaros: – Vi burde jo være på topp én på lista på klubber i Norge som skal ha ny assistent og ny trener til neste sesong iallfall.

Det sa Kjetil Rekdal i en episode av Fotballpunch tidligere i høst og snakket om seg selv og assistenttrener Geir Frigård. Etter at 55-åringen fikk fyken fra Rosenborg i juni, har Rekdal vært arbeidsløs, men nå nevnes navnet hans i sammenheng med en ledig hovedtrenerposisjon.

Onsdag formiddag ble det nemlig klart at Pål Arne Johansen tar over svenske Häcken, og dermed står Odd uten trener.

«Underdog-trener»

Styreleder Bernt Ove Søvik i Odd sier til TV 2 at de er i gang med prosessen om å finne en ny hovedtrener. På spørsmål om han er enig i utspillet til Rekdal i november, svarer han:

– Jeg skal ikke ta stilling til navn, men skulle det bli aktuelt så er jeg sikker på at vår sportssjef Morten Rønningen har nummeret til Kjetil Rekdal, så det skal nok gå fint.

Rekdal selv har ikke svart mediet.

TV 2s egen fotballekspert, Yaw Amankwah, tror Rekdal og Frigård vil kunne gjøre det bra i en klubb som Odd og mener Rekdal passer bedre som «underdog-trener».

– Det er noe han ville ha vært i veldig mange kamper med Odd. Jeg vil ikke avfeie det: Jeg tror det ville vært en god match, og han har vist tidligere at han kan skape resultater, sier Amankwah til TV 2.

Ny trener

Uansett ble det ingen suksess for Rekdal og Frigård og hoppe på RBK-tilbudet etter at de revitaliserte trenerkarrieren til særlig Rekdal da gjennom suksessen i HamKam.

I Trondheim fikk duoen imidlertid aldri ordentlig sving på sakene.

Etter Rekdal-exiten i Rosenborg, er det Svein Maalen som har vært hovedtrener. 14. desember ble Alfred Johansson presentert som ny hovedtrener de tre neste årene. Med sine 33 år bak seg, er svensken Eliteseriens yngste hovedtrener.

Nidaros har tidligere omtalt at Jordi Gonzales Aznar kan bli en del av det nye trenerteamet. Tidligere RBK-helt Alexander Tettey, og medtrener på RBK-2, er også et navn som har blitt diskutert rundt A-lagets trenerteam kommende sesong, erfarer Nidaros.

Spillerstallen skal også slankes, har sportslig leder Mikael Dorsin fortalt Nidaros tidligere.

– Vi har litt for mange spillere, så først må noen ut for å få den rette balansen. Det er førsteprioritet. Det går alltid spillere ut og inn, men den viktigste diskusjonen vi har hatt med alle (trener)kandidatene vi har pratet med er utvikling. Utvikling av det vi har, og hvordan vi skal gjøre laget- og spillerne bedre. Det er det vi må gjøre for å nå dit vi vil, sa han.

Begrunnelsen er økonomi og at klubben må drive sunt.