I ti uker skal de fire deltakerparene gjennom omfattende oppussing, konkurranser, og inspirerende utfordringer både inne og utendørs. Hver torsdag er det ukefinale, der ukevinnerne får en gullhammer.

Det laget som står igjen med flest gullhammere i finalen, vinner sin helt egen sommerhytte til odel og eie.

Blant årets deltakere finner vi samboerparet Heidi Stangjordet og Patrick Gjertsen Hernæs fra Hamar.

Begge jobber i barnehage; Patrick som pedagogisk leder og Heidi som fagleder.

– Heidi og Patrick er et nytt og nyforelsket par med mye følelser. Stilmessig er paret fascinert av interiørstilen fra 1970-tallet, og har mange brukte møbler fra denne perioden hjemme hos seg selv. På hytta ser de for seg panel, muligens i lyse pastellfarger, skriver TV 2 i presentasjonen av programmet tirsdag.

HA har foreløpig ikke lyktes i å få tak i verken Stangjordet eller Gjertsen Hernæs for kommentarer.

Ny programleder

Nytt av sesongen er at Guri Solberg (45) har gitt stafettpinnen som programleder videre til Cathrine Fossum (45) etter seks sesonger.

Da det ble kjent at Fossum skulle ta over for den sjuende sesongen, la hun ikke skjul på at hun gledet seg til å få utnytte personligheten sin i «Sommerhytta»-jobben.

– Jeg elsker å møte og bli kjent med nye folk, og lever meg ofte inn in hvordan andre har det. Både i gleder og motbører og alt. Og dette er et program der jeg får bli godt kjent med deltakerne. Så det å både få være medmenneske og programleder, det gleder jeg meg skikkelig til. Også er det jo veldig fint at ingen blir stemt ut, for da kan vi bare hygge oss.

Hageekspert Finn Schjøll, interiørdesigner Aina Sollie Steen og snekker Lars Fossum er for øvrig med som tidligere.

Dette er de andre deltakerne i Sommerhytta:

Eli Rebekka Haugen (24) og Benjamin Martinsen (25)

Relasjon: Kjærester og samboere.
Bosted: Bor i Oslo. Eli er fra Trondheim og Benjamin er fra Drøbak.

Eli studerer grafisk design og jobber som servitør, mens Benjamin driver et eget grafisk designfirma sammen med en kompis.

Eli og Benjamin har vært sammen i to og et halvt år, og møttes da de begge studerte mediedesign i Volda. Stilmessig foretrekker paret en god miks av nytt og gammelt.

Leona Halset Williams (27) og Håvard Skille Midtgård (23)

Relasjon: Kjærester og samboere.
Bosted: Drammen.

Leona er barnehagelærer og Håvard er kjøkkenselger. Leona og Håvard har kjent hverandre i sju år og vært kjærester i tre år. Det er et par med mye energi som er glade i fysisk aktivitet og har et sterkt konkurranseinstinkt.

Stilmessig har de en blanding av moderne og klassisk stil, lunt og naturlig. De liker å kombinere ulike materialer og farger.

Herman Winger Ramm (32) og Petter Nohr (33)

Relasjon: Bestevenner.
Bosted: Oslo

Herman er kreatør og tekstforfatter i et reklamebyrå og Petter jobber som administrasjonskoordinator.

Herman og Petter har vært bestevenner i 13 år, og Petter er fadder til Hermans barn. Paret har masse vennekjærlighet for hverandre.

Stilmessig har Petter fokus på kos med et rikt utvalg av pledd og pynt, mens Herman er mer vågal og spenstig med mye farger.