Flyet kom fra Köln, bekrefter Forsvaret til NTB. De ankom i et SAS-fly og ble møtt av to ambulanser på den militære flyplassen på Gardermoen.

En av de skadde ble tatt med ut i ambulansen på båre, mens den andre gikk inn i ambulansen selv.

Rundt klokka 18.17 kjørte de av gårde fra den militære flyplassen.

Les også

Han er et forbilde

Skadd i bombeangrep

Helsedirektoratet bekreftet tidligere onsdag at de to skulle lande i Norge i kveld.

– Helsedirektoratet kan bekrefte at det norske Medevac-flyet vil lande på Gardermoen onsdag kveld. Etter avtale med Sander Sørsveen Trelvik og Simon Johnsen kan vi bekrefte at de er om bord på flyet. Vi kan ikke kommentere hvor de skal transporteres videre etter at de har landet i Norge, sa beredskapsdirektør Steinar Olsen i Helsedirektoratet til NTB tidligere onsdag.

Johnsen og Trelvik ble skadd i et bombeangrep i Bakhmut torsdag i forrige uke. En amerikansk frivillig ble drept i det samme angrepet.

– Et blodbad

Johnsen fikk hjernerystelse, mistet delvis hørselen på et øre, har brannskader på begge armene og ytre skader på hodet, skriver NRK. Sørsveen Trelvik fikk brannskader på 30 til 40 prosent av kroppen, to sprengte trommehinner og splinter i kroppen, sa hans mor til VG.

– Situasjonen inne i Bakhmut er tøff, det er et blodbad, sier Simon Johnsen til NRK og forteller at han føler seg bedre.

Johnsen skulle ta imot medisinsk utstyr fra Norge til en verdi på 5 millioner, og dele ut utstyret til forskjellige sykehus i Ukraina sammen med en lokal organisasjon. Utstyret ble samlet av tre forskjellige sykehus i Nord-Norge.