Thüringer – Storhamar 35–39 (1. kvartfinale European league)

Trener Kenneth Gabrielsen var veldig godt fornøyd.

– Vi vant med fire mål borte, og jeg hadde kjøpt den før kampen. Vi slet litt bakover, men var veldig gode offensivt, og vi skapte mange gode sjanser. I tillegg var det få tekniske feil, og det er viktig i slike kamper. Jeg er godt fornøyd. Vi var godt forberedt, sier Kenneth Gabrielsen.

Han fortsetter:

– Disse kampene betyr litt ekstra. Nå har vi lyst til å gjøre en skikkelig bra hjemmekamp, i en fullsatt Boligpartner Arena med bra trøkk, og sette klubbhistorie med å komme til en semifinale i E-cupen.

Hadde en god følelse

Han sier dette om toppscorerne:

– Jeg hadde en veldig god følelse på Guro Nestaker før denne kampen. Heldigvis stemte det. Det var skikkelig bra trøkk. Anniken Obaidli var bra, det samme med Tina Abdulla, som kun bommet med ett skudd. Og Eli var god bak der. Og vi må ikke glemme Olvia Löfqvist som spilte 60 minutter. Hun er forsvarssjefen vår, sier Storhamar-treneren

Bra start

Storhamar fikk en veldig bra start på kampen. 0–2 ble til 1–4 og 2–6. Kristin Venn og Anniken Obaidli var gode i åpningsminuttene.

Så snek det tyske laget seg nærmere og fikk 5–7.

Men Storhamar svarte. Eli Marie Raasok vartet opp med par gode redninger, og Anniken Obaidli fikk god assistanse av Guro Nestaker, som markedsførte skuddet sitt.

To kjappe på slutten av omgangen

Bortelaget fortsatte med bra trøkk utover i omgangen, men det ble jevnt igjen på slutten av omgangen. Thüringers Frey fikk litt for god plass til skudd og innspill, og hjemmelaget var oppe på 16–16.

Men de ledet aldri i den første omgangen. Guro Nestaker, Olivia Löfqvist og Kristin Venn ordnet nemlig 17–19 til Storhamar inn til pause.

Det var en bra omgang av de gule og blå.

Knallsterk omgang

Storhamar leverte en suveren andre omgang – og det var spesielt tre spillere som imponerte: Anniken Obaidli (ti mål totalt), Guro Nestaker (9 mål) Tina Abdulla (sju mål).

Mathilde Rivas-Toft og Tina Abdulla scoret de to første målene i den andre omgangen, og så dro de gule og blå ifra.

I tillegg hevet keeper Eli Marie Raasok seg flere hakk, og frustrerte Thüringer-spillerne til tider.

Storhamar var oppe i en åttemålsledelse etter en kanon av Guro Nestaker, som virkelig viste seg fram i denne kampen.

Storhamar fortsatte med bra trøkk. Mia Solberg Svele kom inn og scoret tre mål, og Anniken Obaidli fortsatte med tempo og gjennombruddskraft.

Det endte 35–39.

Returkampen spilles i Boligpartner Arena lørdag.

Vinneren etter to kamper skal spille Final 4 i Graz i Østerrike 11. og 12. mai.

Saken oppdateres.


Her er liveoppdateringene: