Et av bildene var av en veldig trist jente på 5 år. Teksten til bildet var at hun hadde mistet sin mor og bror av en israelsk bombe som hadde truffet huset de bodde i. Hun het Eman.

Vi fikk navnet og adressen til familien av Jon Lundell og har etter det støttet familien med et beløp hver måned.

Vi har også fått Sidsel Wold da hun var reporter i Midtøsten, til å ta med seg en skoleransel med gaver, litt penger og jenteting. Det er det eneste vi har klart å få inn i Gaza.

Faren til Eman er lærer. Han har senere giftet seg og Eman har fått to nye brødre.

De har hele tiden sendt bilde som viser en fin familie som mangler mye, men har klart seg.

Eman har blitt 22 år. Har vært veldig flink på skolen og hadde i august begynt på tredje årer på universitetet i Gaza. Hun sendte kopi av vitnemålet som viste at hun var blitt 55. beste elev av 1800 studenter. Hun studerte internasjonal politikk!

Gaza har siden 2008 vært helt blokkert av Israel. Det bor nå ca. 2,2 mill. mennesker der som kun har hatt så de overlever. Hamas sin sivile del av organisasjonen har klart å organisere Gaza så menneskene der har klart å få til et samfunn som har fungert og hvor gutter og jenter er likestilt i forhold til skoler og universiteter. Det har også vært 8 store fungerende sykehus på Gazastripen!

Etter Hamas sitt terrorangrep 7. oktober så har Israels apartheidregjering (ref Amnesty) startet sin grusomme, barbariske og helt ødeleggende terrorbombing.

Da jeg skriver dette så er mer enn 10.000 mennesker hvorav mer enn 4000 barn drept.

Veldig mange fra nord har blitt drevet sørover og mange til Hamars vennskapsby Khan Younis. Dvs at det sør på Gaza stripen kanskje er så mange som 1,5 millioner mennesker. Flere enn i Oslo. Nesten ingen kommer ut og nesten ikke noe av nødhjelp kommer inn.

Det er og blir en enorm menneskelig katastrofe. Hvordan kan dette skje uten de enorme ødeleggelsene og lidelsene stoppes?

Israels bombing og drap er helt uforståelig for meg også helt utilgivelig.

Etter at bombingen startet så har vi kun fått en kort mail fra Eman for to uker siden. Hun skriver at de lever og flykter sørover, men de har mistet alt.

De som hadde tro på framtiden og er en familie på fem av 2,2 millioner Palestinere på Gaza, har mistet alt.

Israel. Stopp terrorbombingen og la Palestina og palestinerne leve.