HK er LOs tredje største forbund, og det er brudd i forhandlingene våre for varehandelen. Om ikke meklingen fører fram, kan streiken være et faktum i neste uke.

Da haster det for deg å bli HK-medlem. Det haster veldig. For om du jobber i en butikk som blir tatt ut i streik og IKKE er medlem i HK, mangler du grunnleggende beskyttelse i streikesituasjonen.

Mange butikker i f.eks. Norgesgruppen og Coop vil bli tatt ut i streik. Altså kjente butikker som Kiwi, Meny, Spar og Coop Extra. Og byggvarebutikker. Klesbutikker. Bokhandler.

Vi i HK kommer til å starte streiken der vi har mange medlemmer og kampkraft. I Innlandet starter vi med ca 50 butikker, og er klare til å trappe opp raskt. De fleste av butikkene må stenge helt ved en streik, og da får ikke de ansatte lønn.

Men HK-medlemmer får streikebidrag for å sikre inntekten. Velger du å være uorganisert? Da får du ingenting.

Streikebidraget for HK-medlemmer i full stilling er på mellom 4.500 og 6.000 kroner pr uke (avhengig av livs- og familiesituasjon). Og dette er skattefrie penger. Men du som ikke er HK-medlem ennå, kan du klare deg helt uten lønn og uten streikebidrag hvis det blir storstreik?

Det er ennå tid. Såvidt. Du kan melde deg inn i HK på HKs nettsider. Men etter søndag er det for sent. Når meklingen har kommet i gang, kan du ikke melde deg inn og få streikebidrag ved en streik. Da står du uten inntekt dersom streiken iverksettes, mens kollegaene dine sikres av HK-medlemskapet sitt.

HKs mest sentrale krav i forhandlingene, er økt kjøpekraft for ansatte i varehandelen, en skikkelig kompetansereform og økt tillegg for folk som må jobbe søndager.

Det er rettferdige krav. Og det er krav vi ikke har tenkt å gi oss på.

Om nødvendig blir det streik. Varehandelen har mange ansatte med lav lønn, og ofte folk som jobber i deltidsstillinger og jakter på ekstravakter for å få familieøkonomien til å gå i hop. Når arbeidsgiversidens tilbud ville gitt svekket kjøpekraft for de ansatte i varehandelen, må vi i HK sette makt bak kravene våre.

Jobber du i varehandelen og er uorganisert – må du ta deg en tenkepause. Men la den ikke vare for lenge. Nå haster det for deg å sikre deg selv ved å bli med i HK. Tryggheten i å være organisert i et LO-tilknyttet forhold gjelder i bunn og grunn hver dag. Men særlig merkbar blir den når det går i retning av storstreik. Ikke risikér å bli stående alene i denne situasjonen.

Arbeiderbevegelsen er bygd på at vi står sammen og organiserer oss, fordi det gjør oss sterke. Samholdet i bevegelsen har forandret Norge og løftet vanlige arbeidsfolks rettigheter, lønninger og trygghet. Dét i seg selv er verdt en innmelding i HK.

Og når du risikerer å stå helt uten inntekt ved en streik som venter rett rundt hjørnet, er det i bunn og bare én ting å gjøre: Organiser deg. Nå.