Det samme skjedde for ca. 15 år siden. Rett sør og vest for dette feltet. All skog forsvant, i dag kan en så vidt skimte noen nye granskudd blant mye kratt.

Nå skal det på nytt hogges i skogen. Både flatehogst, men også det som kalles lukket hogst. Vi vet ikke hvordan dette blir, forhåpentlig er det en bedre metode i forhold til flatehogst.

Det er uforståelig at dette kan skje på nytt så kort tid etter siste hogst, og uten at det har kommet opp ny skog i hogstfeltene. Jeg frykter at dette kommer til å skje igjen. Ganske snart. For dette er hogst for økonomisk vinnings skyld.

Vi er mange som i flere år har forsøkt å forklare for Hamars politikere hvor viktig denne perlen av en skog er.

Vi har kjempet og kjemper mot ønsket om boligbygging, nå må vi i tillegg kjempe for at skogen skal få bestå som den unike og viktige perlen den er.

Jeg tror ingen mener at skogen ikke skal forvaltes. Men den må forvaltes ut fra andre premisser enn økonomisk vinning for grunneier. Skogen må forvaltes ut fra hensyn til naturen og til beste for alle oss som ferdes her. Nå forringes og forsvinner viktig natur.

Busterud og co. har sittet med makta i Hamar i mange år, de har fått mange innspill om at skogen må kjøpes ut og sikres som det viktige naturområdet det er.

Jeg sitter med en følelse av at Busterud og co. ikke har brydd seg, eller forstått viktigheten av skogen for oss innbyggere. Politikerne har sørget for at Hamar har fått en flott sjøfront mot Mjøsa, her har pengene ligget løst i lomma.

Men byens viktigste naturområde har de ikke råd til å bruke penger på.

Hadde politikerne ønsket å sikre skogen tror jeg de hadde klart det, jeg er redd det handler om andre prioriteringer.

Det som skjer nå, er trist og tragisk. Det er uforståelig at ansvarlige politikere ikke bryr seg. Skogen er viktig for oss innbyggere, men har også en egenverdi som gradvis ødelegges.

Men Hamars politikere kan ikke gjøre noe. Kanskje det er på tide at statsforvalter griper inn og sørger for å sikre at skogen forvaltes på naturens premisser. Ikke ut fra økonomiske interesser.

Jeg vil utfordre ordfører Vigdis Stensby til å bli med på en tur i skogen. Så kan hun få se og oppleve denne perlen før den forsvinner. Tar du utfordringen?

Les også

Det er et lite og skjørt område