Det må nesten være umulig å ikke finne noe som fenger, om man leser gjennom denne lista for kunst- og kulturbegivenheter på Hedmarken.

Høstens store helg.

Med Kønnbandfestivalens tiårsjubileum i front, med topp artister som Ellen Andrea Wang, Adam Douglas, Jarle Bernhoft, Vamp med flere, med en helg fylt av performance, med Matlyst i Brumunddal – og med store og små konserter samme hvor en befinner seg.

Ellen Andrea Wang kommer til Stange bibliotek med Rob Luft og Jon Fält – en trio som har møtt jubel både i Norge og internasjonale med prosjektet «Closeness» (2020).

Hun forteller selv på sine Facebook-sider at hun er på veg til Tyskland, 28.–30. oktober for å holde masterclass i jazzbass under De bayerske bassdager 28–30 oktober.

Men først altså en hyggestund under tiårsfesten til Kønnbandfestivalen.

«En Hamarkrønike» skal spilles på Domkirkeodden, Det Norske Kammerorkester kommer til Ringsaker kirke, Frida Ånnevik spiller på Festiviteten, og, ja, bare sjekk lista:

Fredag 20. oktober

Kønnbandfestivalen, Stange. Fredag med Vamp, Ellen Andrea Wang, Adam Douglas. Arrangøren om Ellen Andrea Wang, som bor i Ottestad: «Ellen Andrea Wang beviser gang på gang at man kan skrive hitter med begge beina godt plantet i jazzen. Hun blander sjangre på uventede måter, og har en særegen sound som er vital, fengende og melodiøs. Hun har med seg det britiske Rob Luft på gitar og svenske Jon Fält på trommer.» Stange bibliotek 20. og 21. oktober.

Det Norske Kammerorkester under ledelse av Pekka Kuusisto fremfører et av den klassiske musikkens mest elskede verk, «De fire årstider». Verket består av fire fiolinkonserter som hver for seg skildrer vinter, vår, sommer og høst. Fra presentasjonen: «Vivaldi er i dag en av de mest spilte komponistene overhodet, og innenfor hans enorme produksjon er det særlig fiolinkonsertene kjent under navnet «De fire årstider», som har banet vei for hans popularitet.» I Ringsaker kirke fredag 20. oktober.

«En Hamarkrønike» er et historisk spel bygd opp som dramatisk vandreteater på Domkirkeodden. Spelet forteller den spennende og viktige historien om Biskop Mogens, Norges selvstendighetstap og Hamars undergang! Bli med tilbake i historien til stedene der de dramatiske hendelsene utspant seg for 500 år siden. Fredag 20., lørdag 21., søndag 22., og mandag 23. oktober, Domkirkeodden.

«På ferje over Mjøsa med musikk tel arbe», Hamar Teater: «Mannskoret Fagen Hamar dundrer til med et show med det beste fra Vazelina. Her blir det musikk tel arbe, surfing på Mjøsa, spikring av paller og opp til flere kjærlighetserklæringer. Med livlig liveband og solister tar vi på oss bilopphøggerskjorta og høgger i vei.» Hamar Teater, fredag 20. oktober.

Hamar Performancefestival. Kunstbanken. Tjueårsjubileum. Et tjuetalls kunstnere. Fredag, lørdag og søndag.

Gåte, Festiviteten: «Blanding av tradisjonell folkemusikk og moderne rock. Høsten 2023 vender bandet tilbake til scenen med sin største produksjon noensinne.» Festiviteten, fredag 20. oktober.

Matlyst, Brumunddal. Med: «Karoline Amb tolker Prøysen, Prøysenkaffe på biblioteket. På kvelden er det tyroleraften med Lars-Fredrik Børresen hos Turid’s Pub, og i lavvoen spiller Harry Hoover, med Vazelina-allsang. På Wood Hotel fredag kveld: Chicago-blues med Erik Harstad og Bernt Torp på taket av verdens høyeste trehus.» Brumunddal, fredag 20. oktober.

Lørdag 21. oktober

Kønnbandfestivalen, Stange. Levi Henriksen & Babylon Badlands, Knut Anders Sørum og Jan Tore Øverstad og Jarle Bernhoft. Arrangøren om Sørum/Øverstad: «Knut Anders Sørum og Jan Tore Øverstad beærer 10-års jubilanten Kønnband med et eget bestillingsverk. Det blir urfremføring av konsertproduksjonen «Trøskeverket», som bygger på lyder fra mjøslandskapet. Stor musikalsk spennvidde og tekster på dialekt kombineres med visuelle fremstillinger i produksjonen som skal fange essensen av Stange.» Stange bibliotek lørdag 21. oktober.

Frida Ånnevik, Festiviteten: «Tretten år etter debuten med «Synlige hjerteslag» i 2010, er det ny musikk på vei fra Frida Ånnevik.». Festiviteten, lørdag 21. oktober.

«No Funky Name», Hamar Teater: «No Funky Name «herjet» Innlandsscena i fire – fem år på 2000-tallet. I år er det tjue år siden oppstart, og bandet markerer jubileet med festkonsert på Hamar Teater 21. oktober.» Hamar Teater, lørdag 21. oktober.

Hamar Performancefestival. Kunstbanken. Tjueårsjubileum. Et tjuetalls kunstnere. Fredag, lørdag og søndag.

«Klassiske øyeblikk: Sinding-sonater ved Magnus Boye Hansen og Mathias Halvorsen», Hamar kulturhus lørdag 21. oktober.

Selda Ekiz: Seldas Lab–verdens beste fysikkshow, Hamar kulturhus, lørdag 21. oktober. Ekstraforestilling satt opp.

«Einar 70 + 20 år», Hamar kulturhus. Ordfører Einar Busterud har nylig rundet 70 år og kan snart se tilbake på 20 år med ordførerkjedet rundt halsen. Lørdag 21. oktober.

Matlyst, Brumunddal: «Eau de Vill med tre runder i lavvoen på dagtid, og ute i markedsgata og ved bålpanna: buskspell med Lena Teigen og Terje Hong. På kvelden spiller Vibro Kings med Jørn Kjonerud i spissen under Beer, blues & barbecue på Browns Corner. I lavvoen: The Sixpence Brothers. Darkwood Boys avslutter kvelden på Turid’s Pub.» Brumunddal, lørdag 21. oktober.

«En Hamarkrønike», Domkirkeodden (se omtale fredag 20. oktober).

Konsert: Mozarts Requiem med Oslo Voices kammerkor. Vang kirke: «Oslo Voices gir stemme til Mozarts komposisjon, mens Oslofjord Kammerfilharmoni gir den musikalske støtten. Dirigent er Ingrid Hanken.» Vang kirke 21. oktober.

Søndag 22. oktober

Johannes Brahms «Ein deutsches Requiem», Hamar domkirke: «Konserten arrangeres i samarbeid med «Kirsten Flagstad festival», og blir i år den tradisjonelle minnekonserten for Kirsten Flagstad. Medvirkende er Hamar domkor, solistene Magdalena Risberg, Bernt Ola Volungholen og et sammensatt kammerorkester ledet av Sigstein Folgerød.» Hamar domkirke, søndag 22. oktober.

Knut Kippersund: Late som jeg lever, Hamar Teater: «Når Knut Kippersund setter seg ved pianoet deler han et knippe personlige låter og tekster om det å kaste seg ut i livet, komme ut, føle seg utafor og det å komme hjem etter at det har gått utfor.» Hamar Teater, søndag 22. oktober.

Hamar Performancefestival. Kunstbanken. Tjueårsjubileum. Et tjuetalls kunstnere. Fredag, lørdag og søndag.

«Hamar Veterankorps – God årgang», Hamar kulturhus: «Sammen med gjestebandet Aldershjemmet vil korpset spille musikk både til ettertanke og glede. Jørn Kolsrud binder det hele sammen ved hjelp av faktainformasjon og humor.» Hamar kulturhus, søndag 22. oktober.

«En Hamarkrønike», Domkirkeodden (se omtale fredag 20. oktober).