Det var tobarnsmor Camilla Throndsen som skrev Facebook-innlegget der hun fyrte løs mot finansminister Trygve Slagsvold Vedum, i ren frustrasjon over å ha blitt en av de permitterte fra Jiffy i Stange.

I et sivilisert samfunn er et saklig debattklima noe vi ønsker oss. Det er blitt vanskeligere med sosiale medier og stadig mer polariserte fronter.

Det er lett å falle for fristelsen og kritisere Throndsen for å kanskje være litt vel usaklig på Facebook.

Før man eventuelt lar den øksa falle, bør man lytte til det hun sier. Ordene bak utblåsningen.

Stemmen til Camilla, er stemmen til vanlige folk. Som jo som kjent skulle få sin tur, slik vi ble fortalt det i forrige valgkamp.

Hun føler nok ikke at det gikk helt slik. Skuffelsen hennes er følbar og ekte, og den har ingen rett til å sette spørsmålstegn ved. Hun har krav på å bli lyttet til.

Finansministeren hun gir det glatte lag, har nok ikke hatt det enkleste året på jobb.

Problemstillingene som ligger på bordet for en regjering som - i alle fall får vi håpe på det - tenker fremover, er komplekse.

Stemmen til Camilla, er stemmen til vanlige folk. Som jo som kjent skulle få sin tur, slik vi ble fortalt det i forrige valgkamp.

Leder

FrP's Sylvi Listhaug kan enkelt reise rundt og være enig med alle, det er langt enklere for henne enn for Vedum.

Det som gir grunn til bekymring, er konsekvensene av folks misnøye. Vi er inne i et valgår, og fra før av er ikke valgoppslutningen om kommune- og fylkestingsvalgene høyere enn 65 prosent.

De vanskelige tidene vi er inne i, setter folks tillit til politikerne på prøve. Hardest rammer dette selvsagt den sittende regjeringen, men også generelt gir det grunn til bekymring om en mer generell tillitssvikt til demokratiske løsninger blir et resultat av nedgangstidene.

En nasjon måles i stor grad på sin evne til å ta vare på sine innbyggere. Den avdøde artisten Kim Larsen ble kjent for dette sitatet:

"Jeg kan ikke forstå hva en regjering skal være godt for, om den ikke skal hjelpe de svake. De sterke skal nok klare seg".

- Prat med folk, spør oss hvordan vi har det nå som vi ikke har noen jobb å gå til, er oppfordringen fra Camilla Throndsen til Vedum og politikerkollegene.

Det er ikke noe dårlig råd.

I tider som disse er det lett at avstanden fra topp til bunn øker.