Dette er ingen selvfølge, de er en utdøende rase i dagens forbrukssamfunn.

Utdanningene legges ned i Norge og stadig færre våger starte en håndverksbedrift med fagkunnskap. Butikkjedene tar over, med fokus på mest mulig salg og profitt, ikke kvalitet, service og kunnskap.

Ting lages for å brukes og kastes, ikke for å repareres og vare livet ut. Når du får kjøpt billigere ny vare enn det det koster å reparere på et verksted et sted så er det noe som skurrer.

Vi er nødt til å ha mer fokus på å ta vare på det vi har i tiden som kommer hvis vi skal redde natur, miljø og klode. Og det er også noe skummelt og litt trist med at flere hundre års kunnskap om produksjon og reparasjon forsvinner ut av landet, og overlates til fjerne land fordi de kan produsere gørbillige sko, klokker, smykker, klær og andre ting.

Så: Hva med å invitere tilbake reparatørene og håndverkerne inn i Basarbygningen, mens det fortsatt fins noen? Hvis ikke må det vitterlig være bedre å slippe til Sebs hotel som er et lokalt produkt, et utested med sjel og ikke en pregløs kjede, enn å ha en restaurant eller By:lab der midlertidig.