Jim Poulsen er godt kjent for mange hamarsinger. Ikke minst for sitt sportsengasjement. Han har vært en særdeles trofast støttespiller for hockey og fotball i Hamar i mange, mange år, og det er gjerne slik mange kjenner ham igjen også. Han er en liten kjendis i bybildet.

At Jim har en funksjonsnedsettelse som gjør at han skiller seg litt ut, er også noe mange vet.

"Jimmern" har aldri latt seg stoppe av dette, men snarere levd et helt vanlig liv som alle oss andre, gått på kamper, gått dit han ville. Og hvorfor skulle han ikke det?

Nå forteller han at han onsdag opplevde å bli ledd av under et kjøpesenterbesøk i Hamar.

Jeg lurer på om jeg skal slutte å gå i butikker. Jeg er veldig lei av å få meldinger om handikappet mitt. Det finnes noen som synes at det er veldig tøft å glise opp i trynet mitt. Jeg kunne heve meg over det, men i dag ble jeg forbanna, sint, irritert og lei meg skrev han på sosiale medier etter hendelsen.

Å skille seg ut har aldri vært enkelt. Uansett hvilken måte man skiller seg fra massene på; det være seg enten det er selvvalgt gjennom klær og livsstil, eller i form av et handikapp man er påført uten å kunne gjøre noe med det, ja så har mennesker ofte betalt en pris for å være annerledes.

Onsdag betalte Jim Poulsen en helt uakseptabel pris for å være annerledes.

I 2023 liker vi å tro at vi har skapt oss et mye mer åpent og tolerant samfunn. Et samfunn der likeverd og respekt er like naturlig som gulost på brødskiva.

Jims opplevelser, derimot, viser oss at det fremdeles er mangler.

De som ler, må skjerpe seg. 

Først og fremst handler det om å lære seg respekt og folkeskikk.

Kanskje kunne han bare hevet seg over det, om den var denne ene hendelsen. Men Jim forteller til HA at han har opplevd flere ting den senere tiden.

Det har dessverre skjedd ofte. Det verste er når jeg har barna mine med, sier tobarnsfaren.

Nei, Jim. Du skal ikke slutte å gå i verken butikker, restauranter eller på sportsarenaer. At du sier fra, viser litt av karakteren din. Du vil ikke akseptere det, og det skal du ikke, heller. Det er det ingen grunn til.

De som ler, må skjerpe seg.

Respekt for andre - og normal, god folkeskikk - er to gode grunnegenskaper som vi ser ut til å ha for lite av i vår tid.