Lørdag 3. og søndag 4. juni bretter Bane Nor opp ermene og sender over tusen arbeidsfolk ut på Dovrebanen, Rørosbanen og strekningen Trondheim-Stjørdal-Riksgrensen.

«Mens togene står, gjøres vedlikehold og nødvendig arbeid for en sikker og pålitelig jernbane», skriver Bane Nor i en nyhetsmelding.

Stengingen av disse banestrekningene berører alle persontog lørdag og søndag. Meråkerbanen (Hell-Storlien) blir stengt fra og med lørdag 3. juni til og med søndag 18. juni.

I nyhetsmeldingen understreker Bane Nor at selv om vanlige rutetog innstilles, vil fortsatt arbeidstog kjøre på strekningene. Derfor er det ulovlig og forbundet med livsfare å oppholde seg på eller ved sporet.

De reisende henvises til hjemmesidene til Vy og SJ.

Dette skjer på Dovrebanen

Helga 3.–4. juni utfører Bane Nor blant annet arbeider knyttet til byggingen av nytt dobbeltspor på strekningen Eidsvoll-Langset.

En rekke steder videre nordover utføres rutinemessige kontroller og vedlikehold av ulike tekniske anlegg. I tillegg blir det sporarbeider ved stasjonene på Tangen, Stange, Ottestad, Hamar, Brumunddal og Lillehammer.

Mellom Brumunddal og Rudshøgda skal ca. én kilometer med spor byttes ut, og det blir utskifting av masser på tre punkter hvor det gikk mindre jordras i vårløsningen. På Hamar stasjon skal det også gjøres grunnundersøkelser ved hjelp av en borerigg.

Dette skjer på Rørosbanen

Mellom Røros og Støren blir det rutinemessige kontroller og ulike vedlikeholdsoppgaver, blant annet rensking av grøfter og arbeid med stikkrenner. Det skal byttes planoverganger på Bjørgen og Røstfossen nord for Os, og det blir svillebytte ved Autotomta på Røros.

«De mange jobbene som gjøres i en slik arbeidshelg, er viktige for å opprettholde sikkerheten og forebygge tekniske feil som påvirker togtrafikken», avslutter Bane Nor i nyhetsmeldingen.