Det startet med den franske ungdomspolitikeren Harlem Désir som var en av grunnleggerne av SOS Racisme. Dette er starten på bevegelsen med et enkelt og klart budskap.

Den gule hånden hvis budskap med utspring i idealene fra den franske revolusjon ble raskt overtatt av alle som kjempet for broderskap (og søsterskap).

Jeg har en venninne. La oss kalle henne Bente. Bente er en uredd, smart og hardtarbeidende kvinne som hver dag bidrar til at samfunnet vårt blir litt bedre gjennom sin kunst og sitt positive samfunnsbidrag.

Hun er hustru og mor, hun betaler skatt og lever på alle måter som en god samfunnsborger. Likevel opplever hun at fremmede ringer henne og utsetter henne for grov sjikane og trusler. Den eneste grunnen til at hun blir utsatt for dette, er at hun er jøde.

Dette gjør meg aldeles rasende og samtidig veldig, veldig lei meg. Hun er dessverre ikke alene. Kjetil B. Simonsen skrev i en kronikk i Aftenposten 27. oktober i fjor om at norske jøder nå er redde fordi de blir utsatt for trakassering og hets som følge av det som skjer i Israel/Palestina.

Dette er ikke greit! Ingen i Norge skal føle seg utrygge fordi Israel bryter menneskerettighetene, apartheidkonvensjonen, barnekonvensjonen og begår daglige menneskerettighetsbrudd mot palestinere. Vi er nødt til å holde tunga rett i munnen her!

Jøder i Norge dreper ikke palestinske barn. Jøder i Norge bomber ikke sivile Gaza. Jøder i Norge blokkerer ikke Gaza så det er umulig å nå inn med nødhjelp.

Ja, det finnes sikkert noen jøder som støtter den israelske regjeringens handlinger. Men det er det åpenbart og dessverre veldig mange andre som også gjør, hvis ikke ville vi hatt full boikott av Israel for lenge siden!

Dette gjør det ikke bedre, selvsagt. Poenget mitt er at ingen skal måte føle de trenger voldsalarm på grunn av meninger noen tror de kanskje har.

Vi kan som samfunn rett og slett ikke tolerere at mulige meningsmotstandere skal trues i den grad at de frykter for egen sikkerhet i Norge!

Selv om den israelske regjeringen ikke ser forskjell på Hamas og små barn, må vi ikke falle så dypt at vi ikke ser forskjell på en jøde i Norge og den høyreekstreme israelske regjeringen som er ansvarlig for det forferdelige som skjer på Gaza nå.

Disse ordene er skrevet av en palestinavenn. En som ønsker slutt på bombingen av Gaza nå og som av hele sitt hjerte ønsker at palestinere på flukt skal få komme tilbake til sine hjem og leve i sikkerhet og frihet i egen stat. Nå!

Men den som skriver er også bekymret for de norske jødenes sikkerhet. Vi på venstresiden i norsk politikk skal ikke finne oss i at jødiske brødre og søstre ikke føler seg trygge i Norge.

Ikke mobb kameraten min!