(ØSTLANDETS BLAD): Til sine over 200.000 følgere på sosiale medier, har Espen Berg fortalt åpent om at han er en fast bruker av anabole steroider. Ut fra det ØB har sett av innlegg, er ikke dette noe han anbefaler andre å starte med.

Men samtidig hevder han at han har full kontroll og hevder at det så langt ikke har påført kroppen hans skader. Han lever godt med bruken av det ulovlige medikamentet.

ØB har snakket med Espen Berg, som kommenterer saken lenger ned i artikkelen.

Seks menn nektet bruk av doping - Urinprøve avslørte alle

Eier ante ingenting

ØB er gjort oppmerksom på at Berg bruker Sparta Treningssenter i Ski som ett av sine faste steder for trening. ØB har snakket med flere kilder, som reagerer på at Berg får lov til å trene på senteret.

– Jeg vet hvorfor du ringer meg, er det første eier av Sparta Treningssenter Roddy McLeod uttaler da ØB kontakter ham onsdag formiddag.

På Sparta sin nettside, står det klart og tydelig at de krever at medlemmer er fri for bruk av ulovlige midler. Medlemskapet til personer som bruker, besitter og/eller erverver ulovlige midler, vil bli avsluttet umiddelbart.

Sier opp medlemskapet umiddelbart

– Hvordan er det da mulig at dere kan tillate at en med total åpenhet om sitt steroidbruk kan få lov til å trene hos dere?

– Jeg ble tidligere i dag gjort oppmerksom, via et medlem på senteret, at denne personen trener hos oss. Jeg kjenner overhodet ikke til verken mannen eller det han legger ut på sosiale medier. Det er noe jeg har blitt gjort kjent med nå, forteller McLeod til Østlandets Blad.

– Hva gjør du nå?

– Jeg vil først si at slike medlemmer ikke er ønsket hos oss. Jeg vil kontakte han så fort som mulig og fortelle han hva vi står for og at han ikke lenger er ønsket hos oss, sier McLeod.

Står åpent frem om dopingbruk på sosiale medier

På en av videoene som ØB har sett, svarer Berg på spørsmål om alt mulig innen det å bygge kropp. Noen lurer på hvordan de skal trene mest optimalt, mens andre er opptatt av hva som er den beste maten i kombinasjon med treningen.

Men han svarer også de som har spørsmål rundt hvor og hvordan han setter sprøytene med de ulovlige preparatene. Men han anbefaler ingen å gjøre det samme som han. Han snakker mer om at det er trening, riktig mat og nok søvn som skal til for å bygge kropp.

Fikk politiet på døra

I den samme videoen, utbroderer han også om at han ble oppsøkt av politiet en gang i 2019. To politibetjenter kom på døren, etter at han hadde lagt ut hva han drev med på Instagram.

– De tok med seg det lille jeg hadde av preparater og jeg fikk en bot. Da politiet spurte om hva jeg nå ville gjøre, svarte jeg at jeg kom til å skaffe meg nye preparater i morgen, fortalte Berg til sine tilhengere.

Ikke lenge etter at ØB snakket med McLeod, tikker det inn en SMS til undertegnede.

– Bruk av steroider er et klart brudd på kontrakten med oss og helt uønsket. Vi tar kontakt med kunden i løpet av dagen og avslutter tilgangen til alle sentrene vi driver.

Sagt opp kontrakt og kontaktet politiet

– Vi har også vært i kontakt med politiet og fortsetter det gode samarbeidet i kampen mot doping, skriver eieren av treningssenteret videre.

Da ØB endelig får kontakt med Berg, og får forklart hvorfor vi ønsker å prate med han, er han ikke veldig snakkesalig. Han starter med å fortelle at han har fått både SMS og mail fra treningssenteret like før vi ringer.

– Det står at medlemskapet er opphørt. Jeg respekterer deres avgjørelse, det går bra. Men utover det har jeg ingen kommentar til artikkelen.

Legger skylden på journalist

ØB får presset inn et siste spørsmål om hvordan det er mulig å finne treningssentre som tillater folk som åpenlyst bruker ulovlige midler å bli medlemmer. Til det svarer han følgende.

– Det er nok av sentre å velge mellom.

Etter at ØB hadde snakket med Berg, tok det ikke lange stunden før han la ut en ny videosnutt på Instagram. Der er han tydelig på at det er en journalist som har sørget for at medlemskapet ble sagt opp. Sparta Treningssenter ble «frikjent» av Berg.

– Det har ikke noe med treningssenteret å gjøre. Det er medias feil, sier han blant annet i videoen.

Han snakker varmt om både senteret og deres medlemmer.