13- og 14-åringene kommer fra Stange, Romedal, Vallset og Ottestad.

De gjør noe sammen hver uke. De spiller nemlig håndball for Ottestad.

Men torsdag kveld utfordret de seg sjøl skikkelig. Det handlet om å våge, om å gå ut av komfortsonen – og bygge lagfølelse på en helt ny måte.

I tillegg handlet det om få inn litt penger i lagets kasse.

Ottestad J14 arrangerte nemlig julekonsert i Ottestadhallen.

På god vei til Spania

Det var 27 jenter som både hadde gledet seg og gruet seg litt. Nå skulle de underholde publikum med 12 vakre julesanger.

De gjør det aller meste for å få inn penger til lagkassa. Laget har vært vakter i Vikingskipet, solgt kaker og lodd. Pengene kommer godt med. Denne gjengen har nemlig en drøm om å være med i en håndballcup i Spania i 2025, og da kreves det mange dugnader.

Trener Merethe Finvik Hagen fikk høre at jentene kunne tenke seg og opptre med julesanger for lenge siden.

– Bare det å nevne det til meg var kanskje ikke det lureste de kunne gjøre, for jeg tente på oppgaven med en gang. Dermed begynte snøballen å rulle. Nå har jentene øvd sammen etter treningene i fem-seks uker. De har fått med seg tekst hjem og de har øvd og øvd. Jeg synes jentene kan være stolte over det har prestert her i kveld, sier trener Finvik Hagen.

Ikke bare håndballspillere

På tribunen satt foreldre, besteforeldre og andre og ventet spent – og det var mange av dem på tribunen.

Nå ventet 12 julesanger av 27 jenter som aldri hadde stått på en scene tidligere.

Etter den første sangen skjønte vi raskt at de ikke bare kan spille håndball. Det kom rene toner fra samtlige jenter, og mange av tilskuerne var nesten litt blanke i øynene.

I pausen kunne lagleder Rita Helgesen fortelle at jentene har bestemt at det blir en julekonsert neste år også.

Da kom første trampeklapp fra de rundt 100 på tribunen.

– Det er så morsomt at jentene ville gjøre dette. Bare det å være langt unna komfortsonen, det gjør noe med deg. Jeg synes samtlige jenter gjorde dette til en minnerik kveld. Det er morsomt å gjøre noe annet enn å selge lodd for å få inn noen sårt tiltrengte penger i en slunken lagkasse, sier treneren.

Herlige jenter

Da HA kom til Ottestadhallen en time før det hele skulle starte, hadde alle jentene vært der en god stund. Bare det å samle sammen alle til et felles bilde kan av og til være litt trøblete, men ikke med denne gjengen.

Etter fellesbildet kom jentene foran fotografen og stilte seg opp til fotografering. Her var det bare å knipse i vei.