(Nettavisen): I våres la treningsinfluenser og tv-profil, Jørgine Massa Vasstrand (34) og ektemannen Morten Sundli (33) ut hytta de har bygget på Mjøsli til salgs.

Men paret har hatt vansker med å selge unna hytta som ligger i Stange kommune, og nylig ble hytta tatt av markedet. Da varslet influenseren at de skulle prøve en ny runde i høstferien.

Nå gir hun boligsalget et nytt forsøk, men ifølge eksperter blør hyttemarkedet for tiden.

Ønsker milliongevinst

I 2020 kjøpte Vasstrand og Sundli hyttetomten for 1,1 millioner kroner, og året etter var hytta ferdigstilt. Da hadde de også kjøpt nabotomten foran hytta, for å unngå at andre hyttebyggere skulle stjele sjøutsikten.

Hytte ble for først lagt ut til salgs i mai med en prisantydning på 8,5 millioner kroner, altså mer enn sju millioner mer enn det de betalte for tomten.

Men ekteparet fikk ikke napp, og i en spørsmålsrunde på Instagram forklarte treningsinfluenseren i forrige uke hvorfor de tok hytta av markedet:

– Hytta ble ikke solgt i forrige runde. Vi tok den derfor av markedet og legger den ut igjen i høstferien.

I disse dager det høstferie for mange, og nå er Mjøsli-hytta tilbake på markedet. Men noe prisjusteringer er ikke blitt gjort.

Hytta på 129 kvadratmeter ligger igjen ute for 8,5 millioner kroner. Dersom paret selger hytta til prisantydning kan de sitte igjen med en hyggelig gevinst. Hva det kostet paret å bygge hytta er ikke kjent.

Verken Jørgine Massa Vasstrand eller eiendomsmegler for salget, Jeanette Risberget, har besvart Nettavisens henvendelser.

Bom stopp i hyttemarkedet

Det gjenstår å se hvordan boligsalget til Vasstrand vil gå denne gangen, og ekspertene advarer mot et dystert hyttemarked. Den siste tiden har renteøkningen ført til nedgangstider på boligmarkedet, noe som også merkes på hyttemarkedet.

– Det er bom stopp i hyttemarkedet. Du kan nesten kalle det kollaps, uttalte Norges Hytteforbund til NRK i slutten av september.

Det viser seg at interessen for hytter på fjellet har sunket kraftig de siste månedene, og til tross for at flere legger hyttene sine ut til salgs, er det mangel på kjøpere.

Til Dagens Næringsliv sier Jørgen Hellestveit, leder for Finn Eiendom, at høstsesongen pleier å være en høytid innenfor hyttekjøp. Men denne sesongen har bydd på urovekkende lav interesse:

– Utvalget pleier å være på sitt høyeste rett før høstferien. I pandemiårene var hytteinteressen svært høy, og mange eiendommer ble solgt fort unna. Vi må nå tilbake til 2019 for å se et tilsvarende marked som vi ser i dag, sier Hellestveit til avisen.

Videre skriver avisen at prisene har sunket med nesten 20 prosent. Tall fra Eiendom Norge viser også at prisene for fritidsboliger falt med 4,3 prosent i første halvår av 2023.

Tallene viser også at det selges flere dyre hytter enn før. Omsetningen av hytter til en pris over 5 millioner har mer enn doblet seg i omfang siden pandemien.

Nylig skrev NTB at den lave etterspørselen etter fritidsboliger har ført til konsekvenser hos hytteprodusenter, som har måttet nedbemanne.