Men det ligger mer i potten.

Storhamars Olivia Lykke Nygaard og de andre norske håndballjentene kan nemlig sikre seg 160.000 kroner hver i bonus om det blir VM-gull i håndball i desember. 

130.000 kroner vil være for tittelen og 30.000 kroner fordi laget sikrer plass i VM-sluttspillet om to år.

Årets verdensmester er sikret billett til neste VM. Tyskland og Nederland arrangerer i 2025 og er direktekvalifisert. 

Dette er resten av bonussatsene for de norske jentene: 

Sølv: 85.000 kroner.

Bronse: 55.000 kroner.

4. plass: 20.000. 

30.000 kroner kommer i tillegg de gangene Norge sikrer plass i kommende mesterskap. Norge møter Grønland i VM-åpningen onsdag. De to andre lagene i gruppen er Østerrike og Sør-Korea.

Denne trioen starter VM

Olivia Lykke Nygaard danner Norges keepertrio sammen med Marie Davidsen og den nybakte mammaen Silje Solberg-Østhassel fra start.

Keepertrioen reiste til Stavanger, hvor Norge spiller sine innledende kamper i håndball-VM. Katrine Lunde deltok også på samlingen på Hamar og Lillehammer, men må fortsatt vente på sitt landslagscomeback.

Katrine Lunde og Györ-proff Solberg-Østhassel har i en årrekke vært en superduo i det norske målet. Senest i EM i fjor der det ble norsk gull.

Kan gjøre endringer

Det har vært stor usikkerhet rundt uttaket på keeperplassene den siste tiden. Lunde pådro seg en lyskeskade da klubblaget Vipers møtte franske Metz i Champions League i starten av november. Men rapportene rundt henne er svært positive for tiden.

Solberg-Østhassel ble mor i midten av august, og 108 dager etter at hun ble mamma var 33-åringen tilbake på banen i kamp for første gang siden februar. Hun startet mot Island i Norges 31-21-seieren i deres andre VM-test.

Reglene er slik at det norske trenerteamet kan gjøre endringer i troppen helt fram til mesterskapet starter og også underveis i VM. Det gir tid til å se an situasjonen til Lunde.