I HA 20.10. står det «Regjeringens skattesjokk rammer Innlandet». Bak dette står høyrerepresentantene Anna Molberg og Kari Anne Jønnes. De frykter at næringslivet får vansker i møte med økte skatter på toppen av alt som nå blir dyrere.

Det er ikke bare næringslivet som skal slite, men også husholdningene. NRK melder 27.10. at en halv million mennesker sliter med økonomien allerede. Men det er ikke skatten som er verst, - den blir litt høyere for de rikeste og lavere for de som har minst å rutte med.

Molberg og Jønnes skriver om skatten, men ikke om de ville prisene på mat, klær, drivstoff, strøm, etc. Kanskje de har skjønt at de har vært aktører i denne utviklingen sjølve?

Kanskje de ikke er bra på økonomi?

Da prisen på torsk ble tredoblet var fiskeripolitikken en del av prosessen. Boligprisene har gjort det umulig for mange å finne et sted der de har råd til å bo.

Elektrisk strøm må vi alle ha, og med prisutviklingen her er det mange - både i næringsliv og husholdninger- som er ille ute.

Høyre, FRP og deler av Ap gikk inn for å legge strømkabler fra Norge til Storbritania og Tyskland, og resultatet kjenner vi.

Regjeringa Solberg bød oss også på en av de groveste politiske løgner vi kan huske: «Kablene kan føre til en prisstigning på 3-4 %.» Det endte med en økning på flere hundre %. De samme politikerne sørget for tilknytning til Acer. Det fører som kjent til at strømprisene blir styrt fra EU, - ikke av norske interesser.

Høyre, FRP og deler av Ap gikk inn for å legge strømkabler fra Norge til Storbritannia og Tyskland, og resultatet kjenner vi.

Harald Skjølaas

Jeg tror at dette vil svi mer for norske husholdninger og næringsliv enn de små endringene av våre skattesatser.

Høyreregjeringen ga store skattelettelser til våre rikeste.(ca. 30 mrd.)

I de årene de nå har regjert har de brukt mye penger fra vårt oljefond for å tekkes velgerne. De ville i sin tid selge våre oljeressurser til utenlandske interesser. Det gikk ikke, - derfor kan vi møte framtida med mange tusen mrd. «på bok».

Høyre ønsker stadig å senke kostnadene til offentlig sektor. Det kan det være gode grunner til, men ikke hvis det fører til nedleggelse av sjukehus, skoler, eldreomsorg, etc. samt almenn reduksjon ved hjelp av den store ostehøvelen.

Dette har rammet kommunal drift, og mange offentlige institusjoner (rettsvesenet, mattilsynet, etc.) Nå mangler Norge lærere, sjukepleiere, leger, jordmødre etc., mens finanseliten hover inn cash som kan brukes til å erobre status som verstinger i forurensning av vår natur, eller tas med når de flytter til et sted med mindre skatt.

Molberg og Jønnes skriver i sitt innlegg: «Vi skal alle være med på dugnaden for å holde prisveksten og rentenivået lavest mulig.» Nå får vi håpe at de finner ut hvordan de skal innfri dette utsagnet. Vi venter i spenning.