kommunens nettsider beskriver Tønseth det hun mener er et fantastisk sted til å være vertskap for en Farmen-sesong.

– Vi har en fantastisk natur, ro, dugnadsånd og nydelige steder som både gjør seg godt på TV, men som ikke minst er fantastiske steder å bo og oppholde seg. Vi har en nydelig eiendom – Stensåsen i Østre Skogbygd – som jeg mener er helt ideell å gå 100 år tilbake i tid på, sier hun.

Ordføreren trekker også fram den lokale kulturhistorien.

– Farmen er en flott produksjon, så jeg ville vært stolt om vi kunne ha vært vertskommune, fortsetter hun.

De siste årene har Li gård på Tangen vært hyppig brukt.

Produsent Ole Thudesen responderer slik på Løten-ideen:

– Vi er alltid takknemlige for tips og gode forslag på gårder vi kan gjøre fremtidige produksjoner på. Det er vanskelig å finne gårder som fyller aller kriterier for oss. Det er som regel viktig at gården er avsidesliggende, har nok plass til deltakere og dyr, at den er tidsriktig og gjerne har et vann i nærheten.

Ettersom «Farmen» er en stor produksjon, framhever Thudesen viktigheten av god infrastruktur og bomuligheter ikke altfor langt unna.

– Dessuten er det viktig med et godt samarbeid med kommune og lokale krefter. Derfor er det en ekstra bonus at dere er interessert i at vi skal komme, uttaler Thudesen på Løten kommunes nettsider.

Her er kommunens egen beskrivelse av gården:

«Stensåsen er en gammel finnegård. Det vil si at det var finner som bodde her. På 1600-tallet var det svedjebruk på Stensåsen. Gården har blitt solgt i flere omganger. Anders Kiær har eid den, samt Borregaard og Statskog.

Gården stod ubebodd fra 1970-tallet og fram til 2001. Da flyttet Ragnhild og Trond Langseth inn. Ragnhild og Trond var de siste fastboende.

De flyttet fra Stensåsen i 2003. Borregaard solgte til Statskog i 2010, men for noen få år siden solgte Statskog eiendommen til Henrik Fauske Evensen og Ingrid Fauske Sørensen fra Skedsmokorset som bruker det som feriested.»