(Nettavisen): Da 36 år gamle Kent Solheim merket at det var «et ork» å ta med barna på skøytebanen bestemte han seg for å ta grep.

– Det var egentlig at jeg merket at jeg var tung. Ting i hverdagen var tungt. Og i den jobben jeg har – hvor jeg reiser rundt i landet og har fotballshow – så er det ikke lønnsomt å veie 122 kilo, forklarer Solheim til Nettavisen.

Solheim er kjent under brukernavnet @trikse.pappa på TikTok, hvor han har 138.000 følgere. Der har han delt vektnedgangsreisen med følgerne sine.

Når han møter Nettavisen en solfylt ettermiddag i Kurbadhagen i Sandefjord tre måneder etter at han begynte reisen har han allerede gått ned 15 kilo.

Og det er ikke så vanskelig som mange tror, kan han fortelle.

Gjorde ett enkelt grep

TikTok-personligheten forklarer at han ikke har gjort noe spesielt for å gå ned i vekt, og tror at nøkkelen for hans del har vært å ha mer fokus på å gjøre de rette tingene.

– Jeg følger ikke noen ekstreme dietter. Jeg spiser sunt, dropper godteri og trener, forklarer Solheim.

Ett grep har han likevel tatt, selv om det var en tung kamel å svelge i starten:

– Jeg har kuttet ut brød, faktisk. Det er noe jeg alltid har vært streng på når folk har anbefalt meg å kutte det ut. «Nei, jeg er alt for glad i brød», svarte jeg da, ler Solheim.

Overgangen til et hverdag uten brød gikk enklere enn Solheim hadde sett for seg.

36-åringen hadde vært vant med å spise brød to til tre ganger om dagen, men fant raskt ut at det var enkelt å bytte ut brødmåltidene.

Slik har Solheim erstattet brødet:

  • Frokost: havregrøt
  • Lunsj: egg og «sunt» bacon
  • Kveldsmat: knekkebrød og yoghurt

– Det sykeste er at nå har jeg ikke den sultfølelsen lenger. Før så kunne jeg spise klokka åtte, og så var jeg sulten klokka ti igjen. Men nå kjenner jeg ikke på den sultfølelsen lenger, og det er digg, smiler Solheim.

– Skal bli en del av livet

Solheim har tidligere gått ned 30 kilo, men endte opp med å gå opp i vekt igjen i ettertid. Denne gangen ønsker han at vektnedgangen skal være permanent.

– Målet er å ikke gi seg. Det skal bli en del av livet mitt, slår Solheim fast.

I skrivende stund trener han fem ganger i uka; fordelt på to dager med styrketrening, én dag med 4x4-intervaller eller pyramideløp på tredemølle og en dag rolig jogg i 60 minutter

I tillegg til det kjører han en løpstest hver fredag hvor han forsøker å løpe lengst mulig på 40 minutter. Etter å ha nådd vektmålet vil ha fortsette å trene fire ganger i uken, men med noen modifikasjoner:

– Men da ønsker jeg å trene mer styrke. Det er det jeg liker best. Nå går det mest i kondisjon for å gå ned i vekt.

@trikse.pappa

Det er 3 mnd siden jeg startet et nytt og bedre liv, her er en statusoppdatering 💪🏼❤️#dennedagen #triksepappa #foryou #foryoupage #fyp #4u #norsktiktok #tiktoknorge

♬ Bad Feeling (Oompa Loompa) - Jagwar Twin

Solheim har gått «all in» for å få mest mulig ut av treningsperioden. I forkant av reisen meldte han seg på et «InBody»-prosjekt hos E2 Helse.

Etter å ha fått kroppen sin analysert kom han fram til at idealvekten hans ligger på 94,4 kilo.

Hvis han fortsetter i samme tempo i månedene fremover vil han nå toppformen i sommer, i tide til han skal arrangere showkampen mellom TikTok- og YouTube-Norge til inntekt for mental helse 3. august.

– Målet er å være i toppform til den. Jeg spilte i fjor og. Da scoret jeg to mål med 122 kilo, så i år så må jeg gå for hat-tricket, gliser Solheim.

– Det viktigste er å komme seg i gang

Solheim er klokkeklar når han får spørsmål om hva det beste rådet han har til andre som ønsker å gå ned i vekt:

– Å komme seg i gang, slår han fast, før han fortsetter:

– Det er det vanskeligste. Jeg begynte først med gåturer. Rolige turer for meg selv i mitt tempo, ikke med mål om å trene, men kun for å være ute og gjøre noe jeg ikke pleier å gjøre.

Han opplevde selv at lysten til å trene kom gradvis etter at han først kom seg i gang, og tror det samme vil skje med andre.

– Og så kommer lysten av seg selv. Man merker på kroppen at «i dag var det deilig å gå på tur» Det viktigste er egentlig å finne motivasjonen i å gjøre ting man ikke pleier å gjøre, sier Solheim, og legger til.

– Jeg syns jo ikke det var gøy å løpe på mølla den første uka, men nå er det blitt moro, avslutter han.