(Nettavisen): I overkant av 2 millioner Trumf-medlemmene sparte drøyt 1,5 milliarder kroner i bonus i fjor, slik Nettavisen omtalte forrige uke. Det gjorde de gjennom om handle i Kiwi, Meny og de andre kjedene i Norges største dagligvarekonsern, Norgesgruppen.

Samtidig er det verdt å merke seg at rundt 90.000 medlemmer har over 10.000 kroner i utstående bonus hos Norgesgruppens bonusprogram Trumf.

Gjør man et grovt regnestykke, vil det si at 900 millioner er fordelt på 90.000 personer.

Flere medlemmer har altså store bonuser liggende på konto – men burde man ta ut pengene?

– Da har de stått altfor lenge

Forbrukerøkonom i Nordea, Derya Incedursun, sier til Nettavisen at det kommer helt an på hvor mye man har på Trumf-kontoen. Snakker vi flere tusen, er hun imidlertid ikke i tvil om hva du burde gjøre.

– Da har de stått altfor lenge. Det er gode penger å ta ut og investere i andre ting, slik at pengene kan vokse. Hvis man er redd for risiko, kan man for eksempel finne en sparekonto med god innskuddsrente, sier Incedursun.

Du får nemlig ikke renter på pengene som står på Trumf-kontoen.

Er man villig til å ta risiko, foreslår forbrukerøkonomen å sette pengene i et aksjefond.

– Vi vil gjerne at kundene tar ut bonusen sin og finner gode måter å bruke pengene på. Det er jo medlemmenes penger, og jo flere som bruker bonusen, jo mer attraktivt fremstår jo også medlemskapet, sier kommunikasjonssjef i Norges Gruppen, Kine Søyland, til Nettavisen.

Klar oppfordring: Sjekk de «glemte kontoene»

Ved mindre beløp, er Incedursuns tips å la pengene stå og vokse. I gjennomsnitt har Trumf-kundene 656 kroner i Trumf-saldo.

Lene Drange, kjent fra TV-programmet «Luksusfellen», har i en tidligere Nettavisen-artikkel oppfordret til å ta ut pengene når det er rundt 1000 kroner på kontoen.

I dagens dyrtid med høye renter, høy inflasjon og store strømregninger, ber Incedursun folk om å sjekke de «glemte kontoene», som nettopp Trumf-kontoen.

– Det kan hjelpe med å betale uforutsette regninger, matbudsjettet og lette litt på den økonomiske byrden, sier Incedursun.

Totalt har nordmenn 1,8 milliarder kroner opptjent i Trumf-bonus. 1,5 milliarder ble spart i 2023, mens de resterende 300 millionene er utestående beløp fra tidligere år.

Det er gratis å bruke Trumf, og medlemmene kan ta ut bonusen når de selv ønsker.

– Er vi for dårlig til å benytte oss av disse pengene?

– Ja, det er nok disse kontoene man sjekker helt til slutt, eller ikke tenker over. Dette er penger du aktivt ikke har plassert der, som det er fort gjort å glemme. Det er en form for sparing, sier Incedursun.