Mens enkelte politikere famler i blinde, er jeg glad for at Fremskrittspartiet er tydelig, kjernekraft er vår redning.

Norge, en gang en stolt kraftnasjon, er på vei til å bli en skygge av seg selv. Strømprisene fortsetter å klatre, og bedrifter ser seg om etter mer stabile omgivelser for å etablere seg.

Denne kraftkrisen er ikke bare en trussel mot lommeboken til folk flest, men også en barriere for næringslivet. Nettkapasiteten er full, og det betyr at verken eksisterende industri kan utvide eller at ny kan kobles på strømnettet. Vi er avhengig av mer kraft.

Situasjonen vi står overfor krever drastiske og effektive tiltak. Kjernekraft er løsningen vi ikke kan overse. I dag har vi langt mer kunnskap om denne teknologien enn tidligere, og det er på høy tid at vi ser bort fra gammeldagse fordommer.

Kjernekraft er ikke farlig – moderne teknologi og strenge sikkerhetsstandarder sørger for trygg drift. Et kjernekraftverk tar dessuten ekstremt lite plass og er langt mindre inngripende i naturen enn mange andre kraftkilder som for eksempel vindkraft.

Norge trenger mer kraft, og den må være rimelig. Det handler om å gi folk muligheten til å ha verdige liv uten å bekymre seg uforutsigbare strømpriser og kraftmangel.

Det handler om at næringslivet skal ha forutsigbar energitilgang og priser for å skape arbeidsplasser.

Norge har potensial til å være en ledestjerne innen grønn energi, og kjernekraft kan være nøkkelen som åpner døren til en bærekraftig fremtid. Vi kan ikke tillate oss å bli liggende bakpå mens resten av verden omfavner moderne energiløsninger.

Kjernekraft er ikke bare en del av svaret på kraftkrisen – det er hovedløsningen. Vi må investere i fremtiden og sørge for at Norge igjen blir en kraftnasjon å regne med.