Ringsaker Skolekorps har akkurat avsluttet korpsåret med Mjøsfestivalen på Gjøvik.

Herlig å få oppleve blant annet 1.300 korpsungdommer fra 37 skolekorps som samspilte «Gammel Jegermarsj»!

Akkurat da hørtes det ikke ut som at det står så aller verst til med skolekorpsmiljøet i Norge. La oss gjerne anta det. Det blir i alle fall ikke bedre på lengre sikt om vi syter og klager. Her trenger vi de gode kreftene.

Det er ikke en selvfølge at det går musikkorps i gatene på 17. mai og andre høytidsdager. Vi er avhengige av at vi løfter sammen, og jeg opplever at vi Ringsaker skolekorps har interesserte unger og ungdommer og en stor «heiagjeng» som består av foreldre, søsken, tanter og onkler, besteforeldre og naboer.

Vi må fortsette å engasjere også de rundt oss, så vi opprettholder vårt gode aktivitetsnivå.

Korps-kulturen har fått et ufortjent dårlig rykte når det gjelder antall dugnader.

Du i heiagjengen er ambassadør og dytter med positive meldinger i riktig retning

Knut Erling Røhnebæk

Hos oss har vi kun to store dugnader i året, hvor alle er med og bidrar på beste måte. Disse to dugnadene styrker samhold og fellesskap, og fungerer som trivselstiltak.

Her bidrar våre unger og ungdommer side om side med foreldre, slekt og venner. Vi trenger sårt disse bidragene for å opprettholde aktivitetsnivået vårt.

Vi trenger også at denne gjengen fortsetter å heie og viser interesse for aktivitetene våre ved å spørre: hvordan gikk det på korpsøvelsen i kveld? Når er den neste konserten deres? Kan jeg være med å høre på øvelsen en gang?

Spør gjerne også om de vil spille litt for deg.

Vi må selvsagt starte med å få ungene og ungdommene inn i korpsene. Vi bekjentgjør og viser oss frem i skolene.

Du i heiagjengen er ambassadør og dytter med positive meldinger i riktig retning. På korpskveldene blir musikeren tatt hånd om og lærer seg noter, blir kjent med et instrumentet, samspill med andre, både eldre og yngre jenter og gutter, og får også tid til å bli kjent med nye fjes.

Du og heiagjengen er der, viser interesse og bidrar til det gode fellesskapet.

Takk for at nettopp du bidrar til å gi barna og ungdommene en fantastisk musikalsk start, og de vil få en hobby de har glede av, og som de tar med seg resten av livet.

Kanskje vil dette bære frukter utover skolekorps-tiden, i form av at noen vil bli korpsmusikere for resten av livet - da som musikere i voksenkorps, der noen vil også gå over i de profesjonelle rekker.

Denne effekten er voksenkorpsene helt avhengig av. Bjørn Bergh skrev i en kronikk i GD i fjor: «Det er en æressak å bidra slik at man kan glede den øvrige befolkningen med korpsmusikk».

Alle kan bidra og du uten instrument er viktig!

Tusen takk for at innsatsen du gjør som heiagjeng og positiv deltager og ambassadør i et aktivt korpsmiljø!

Riktig god sommer! Heia dere!