(Nettavisen/Hamar Arbeiderblad): 10. januar tok Rekdal over som ny trener i AC Omonia på Kypros. Sammen med Geir Frigård satte duoen kursen for øylandet der de signerte en avtale på halvannet år med mulighet for forlengelse på ytterligere ett år.

Starten på oppholdet startet svært bra med 5-1-seier mot Doxa Katokapias og 3-0-seier i cupen mot Digenis Ypsona.

Men siden det har det gått betraktelig tråere for den norske trenerduoen.

Uavgjort mot AEZ Zakakiou og tap mot henholdsvis Pafos og AEK Larnaca har sørget for at Rekdals jobb allerede henger i en tynn tråd. Det skriver Nettavisen, som viser til kypriotiske medier.

I kypriotisk presse har Omonias spill vært under kritikk de siste ukene.

– Et lag med en passiv inngang til kampen, som kom til oppgjøret med en tydelig defensiv plan. 31 % ballinnehav i første omgang og totalt 39 % i hele kampen, skriver avisen Gazzetta etter onsdagens tap.

Rekdal omtales som en trener som er godt kvalifisert, men som «ikke gir uttrykk for at han skjønner realitetene i kypriotisk fotball», skriver avisen videre.

Kjetil Rekdal har foreløpig ikke besvart HAs henvendelser.

Situasjonen blir muligens ikke bedre av at Omonia torsdag valgte å sparke sin svenske sportsdirektør Jesper Jansson. Den tidligere Stabæk-spilleren tok over rollen i juni i fjor etter flere år i svenske Hammarby. Han skal ha vært en sentral faktor til at Rekdal ble hentet inn til Omonia i januar.

Nå skal altså Rekdals jobb henge i en tynn tråd og Omonia skal allerede ha startet å se seg om etter andre treneralternativer, skriver Nettavisen.

Kypriotiske medier skriver at ingen avgjørelse om Rekdals fremtid foreløpig er tatt, men at dette nå kan bli et tema i løpet av kort tid etter at Jansson er ferdig i klubben.

I Kypros går de seks beste lagene videre til en såkalt mesterskapsrunde etter 26 seriekamper. For øyeblikket ligger Omonia på sjetteplass med fire kamper igjen av seriespillet. Kommende søndag møter Omonia Apollon Limassol med Mushaga Bakenga på laget.

De ligger fem poeng bak på plassen bak Rekdals klubb.

Omonia er en av de mest meriterte klubbene på Kypros og har tidligere blitt trent av Henning Berg i perioden 2019 til 2022. Klubben lå på fjerdeplass da Rekdal tok over jobben etter 18 seriekamper.

Sofroni Augusti hadde jobben i underkant av ett år før Rekdal tok over. I nyere tid er Berg en av klubbens lengstsittende trenere med nesten 1000 dager i trenerstolen.

Rekdal fikk i fjor sommer sparken som trener i Rosenborg etter en svak innledning på 2023-sesongen.