De økonomiske forskjellene i Norge øker. De aller rikeste blir rikere, mens stadig flere sliter med å få endene til å møtes. Fagforbundet jobber for å få ned forskjellene og sikre en mer rettferdig fordeling.

Derfor ønsker vi at lønnsoppgjøret skal gis som kronetillegg, ikke prosent. Med kronetillegg vil de med lavest inntekt tjene mer, forskjeller jevnes ut og flere får bli med på lønnsutviklingen.

Folk lever av penger og ikke prosenter sies det, og i uttrykket ligger det et stort alvor. Kort fortalt er det sånn at hvis du tjener 400 000 kroner, vil fire prosents lønnsøkning bety 16 000 kroner.

Men hvis du tjener en million betyr det 40 000 kroner. Fagforbundet vil ha en annen løsning der vi regner ut hva 4 prosent økning i lønn betyr i kroner og øre og deler det likt mellom alle arbeidstakerne. Dette blir da et kronetillegg.

Kostnaden for melk og strøm er lik uansett om du tjener 400 000 kroner eller en million, derfor mener Fagforbundet at det ikke er rettferdig at de som tjener mest fra før skal ha mest i lønnsøkning.

Folk som har minst, bruker allerede størst andel av lønna si på grunnleggende basisvarer. Hele Norge merker økte priser og økt rente, men de fleste forstår også at de med lave inntekter blir hardere rammet enn dem med høye inntekter.

Fagforbundet er opptatt av små forskjeller og rettferdig fordeling. Derfor ønsker vi at lønnsoppgjøret skal gis som kronetillegg, ikke prosent. Da vil de med lavest inntekt tjene mer, forskjeller jevnes ut og flere får bli med på lønnsutviklingen.