(Nettavisen): Nettbanken til Sbanken legges ned fra og med 27. mars som følge av at banken er blitt overtatt av DNB. Det er godt nytt for andre banker.

Hos Bulder Bank renner kundene inn, forteller administrerende direktør Simen Eilertsen i Bulder Bank til Nettavisen. Og det er ikke små beløp som nå er i omløp i banken som startet opp i 2019, som en del av Sparebanken Vest.

– Siden nyheten har vi på under to dager gitt tilbud for cirka 1,5 milliarder i boliglån, sier Eilertsen til Nettavisen.

Banken har fått 2.000 nye kunder og det er opprettet 1.500 ny sparekontoer.

Kundene kommer som følge av de er oppgitte over Sbanken.

– De opplever som et løftebrudd, men er glad for at det finnes et godt alternativ, sier bankdirektøren.

På flukt for fjerde gang

Én av dem som nå legger på flukt fra Sbanken til Bulder Bank er Bjarni Falk på Stord.

– Jeg er skikkelig sinna. Jeg synes det er utrolig at Konkurransetilsynet aksepterte oppkjøpet. Det var ikke vanskelig å se hvilken vei det det skulle gå, sier Falk til Nettavisen.

Falk mener at ville ha fått høye gebyrer i DNB. Det har han erfaring med.

– Det er fjerde gang jeg bytter bank, og alle gangene kommer etter at DNB har kjøpt banken jeg har hatt konto i. Jeg har vært i Bergen Bank helt til de ble kjøpt av DnB, så Vital, Postbanken og til slutt Sbanken.

At Bulder Bank kun har mobilapp bryr han seg ikke om.

– Jeg er på app hele tiden uansett. Men jeg vil ikke ha gebyr når jeg selv gjør alt arbeidet.

Måtte varsle kunder

Mange skal også ha kontaktet Obos-banken, sier kommunikasjonsdirektør Thomas Skjennald i Obos-banken til Nettavisen.

– På samme dag forrige uke hadde vi 210 kundehenvendelser og i dag var antallet 360 kundehenvendelser tjue minutter før stengetid. Samtidig har antall kundehenvendelser i nettbanken i dag økt med 50 prosent sammenlignet med en vanlig dag. Dette er kunder som allerede har et kundeforhold, men som har spørsmål om å flytte større deler av sitt bankforhold til oss.

De mange henvendelsene har ført til ventetid.

– I dag måtte Obos-banken legge et banner på nettsidene for å varsle kunder som ringer om at det vil være ventetid som følge av stor pågang, sier Skjennald.

DNB la 11,1 milliarder kroner på bordet for å kjøpe Sbanken i 2021. Etter å ha møtt motstand fra både Sbankens kunder og fra Konkurransetilsynet, fikk oppkjøpet til slutt godkjenning i mars 2022.