Sola – Storhamar 19–28

Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen sa dette til TV 2 rett etter kampen:

– Vi hadde en fantastisk keeper, og det bidro til at vi var skarpe i andre omgang, sier Kenneth Gabrielsen.

Han fortsetter:

– Vi startet kampen bra, og så mistet vi det litt. Så hadde vi en bra pauseprat, og så ble det bedre og bedre utover i den andre omgangen, sier Storhamar-treneren.

Storhamar har vunnet alle tre kampene mot Sola denne sesongen.

Anniken Obaidli sa dette etter kampen:

– Dette var voldsomt. Vi brant veldig mange sjanser i første omgang, og så hadde vi Eli (Marie Raasok) som ble redningen. Da gikk dette bra, sier Anniken Obaidli.

Mange bomskudd

Storhamar-keeper Eli Marie Raasok startet kampen med en redning. Og Susanne Amundsen scoret det første målet i oppgjøret.

Så kom en straffebom av Mia Solberg Svele, og skuddbom av Solberg Svele, Susanne Amundsen, Mathilde Rivas-Toft, Maja Jakobsen og Line Ellertsen.

De første 25 minuttene av omgangen var veldig svake av Storhamar, mens Sola traff med det meste. Redningene uteble for bortelaget, og som nevnt: Det ble for mange skuddbom og feilpasninger.

Sola ledet 11–4 på det meste. Camilla Herrem herjet på sin kant.

På slutten av omgangen våknet Storhamar skikkelig til liv, og det endte med en voldsom sluttspurt av bortelaget, som gikk fra terningkast to til fem i løpet av fire minutter.

Eli Marie Raasok gikk fra 15 til 35 i redningsprosent.

Storhamar scoret de fem siste målene i omgangen.

Dermed 13–12 til pause.

Vant med ni mål

Andreomgangen startet litt rufsete, og lagene fulgte hverandre i målprotokollen.

På 16–17 ledet Storhamar for andre gang i kampen. Den første var på 0–1.

Og de beholdt ledelsen kampen ut. Kristin Venn satte inn 18–21 – og derfra og ut var det aldri noen tvil.

Etter hvert var det bare ett lag på banen. Sola-jentene ble slitne og slurvet mer, mens Storhamar-spillerne løp mye, skjøt bedre - og fikk god hjelp av keeper Eli Marie Raasok, som endte på 43 i redningsprosent.

Storhamar gikk fra å ligge under med sju mål i første omgang - til å vinne med ni mål.

Det var en bra snuoperasjon i Åsenhallen.

Storhamar vant 9–1 i løpet av de siste 11 minuttene.