Storhamar Fotball har hele 800 spillere. De ønsker ikke at økonomi skal være et hinder for å være med på aktivitet i regi av Storhamar Fotball.

Derfor opprettet de Storhamar-fondet.

Fotballklubben på Hamar vest har fått hjelp av bedrifter og stiftelser i Hamar. De bidrar til å gjøre dette mulig. Det er snakk om å få hjelp med medlems- og treningsavgift, utstyr, deltakelse på fotballskoler og lagets eventuelle cupturer.

Nylig hadde HA-sporten en sak om konseptet som Lisa Hjelm er primus motor for. Hun får viktig drahjelp av Storhamar Hockey, og de hjalp 23 familier nå inn mot jul, som de også gjorde i fjor. Det handler om å hjelpe vanskeligstilte familier med gavekort på mat, julegaver og opplevelser – i en tid hvor alt blir dyrere.

– Det Storhamar Hockey gjør er veldig bra. Storhamar-fondet er i samme gata. Vi har hjulpet 33 familier, hvor det er 50 unger, gjennom fondet, sier daglig leder Arild Johansen, og spiller ballen videre.

Lanserer app

Alexander Harvey er samfunnsansvarlig i klubben. Han har denne spennende nyheten:

– Vi har gått inn i et samarbeid med fotballkretsen for å få opp løkkeaktiviteten lokalt. Storhamar er med i et pilotprosjekt for 2024, der det skal lanseres en app hvor det skal legges inn en del gratis aktiviteter – for alle. Du trenger ikke å være medlem av noen klubb, og det er gratis. Du behøver heller ikke å ha spilt fotball tidligere. Det blir åpen hall her i fotballhallen vår på Prestrud på fredagskvelder, sier Alexander Harvey.

Bredt samarbeid

Han forteller at det blir en egen tid for ungdomstrinnet og en egen tid for de i videregående-alder.

– Nå er vi en dialog med Ajer ungdomsskole og Hamar katedralskole, fritidsklubben på Prestrud og FAU på Ajer for å organisere dette på best mulig måte, slik at det blir et ungdomsinitiert aktivitetstilbud, som også er driftet av ungdommene. Vi mener det er den mest bærekraftige modellen, sier Harvey.

Han fortsetter:

– Vi stiller hallen til disposisjon, i tillegg til utstyr. Vi vil samle noen ivrige aktivitetsledere som vil få en grundig opplæring med aktivitetskurs fra kretsen og fotballforbundet. I tillegg vil vi gi dem oppgaver. Vi har fått inn en del sponsormidler, og har mulighet til å gi dem lønn. Vi vil bygge samfunnsengasjement lokalt her.

– Vi vil tenke nytt

– Hva er det viktigste dere håper å få ut av dette prosjektet?

– Vi vil skape mer aktivitet blant ungdom. Det er der frafallet begynner. Vi vil tenke nytt. Hva er det som er populært i den målgruppa? Kanskje kan vi hente noe fra populære aktiviteter som padel og frisbeegolf.

Harvey forteller at alle kan opprette en profil i appen som kommer på nyåret. Der vil de få automatisk varsling om når det er aktiviteter.

– Det gjelder ikke bare her. Det gjelder i hele Norge. Det er Norges Fotballforbund som står bak konseptet. Det kan være mye innenfor fotball. Det kan være fotballtennis og triksing, blant annet. Enkelte steder har de hatt andre aktiviteter som for eksempel en bordtennisturnering – under samme konseptet. Det er egentlig litt opp til ungdommene hva de ønsker å drive med. Det viktigste er at terskelen for å bli med skal være lav, sier Alexander Harvey.

#løkkefotball

Han legger til:

– Vi er de første i Hamar-området som gjør dette. Vi er heldige og får hjelp av fotballkretsen, slik at vi kan løfte det. Det kommer en egen hashtag (#løkkefotball) som skal lanseres. Dette kommer på nyåret. Det er et pilotprosjekt for 2024, men vi håper at det blir så bra at det blir værende. Vi har sett på en del vellykkede prosjekter i Oslo, og har plukket suksessfaktorer fra dem, sier Alexander Harvey.

Daglig leder Arild Johansen fyller på:

– Obos er hovedsponsor hos oss, og de ønsker å bidra på prosjektet med åpen hall. De har navnet sitt på hallen vår. Det er fint med en sponsor som vil bidra samfunnsmessig. Det å kunne være med inn i det klubbene gjør, påvirke det. Idretten har en fin mellomrolle her, sier Arild Johansen.

Les også

Trebarnsmoren «Elise» (31) er evig takknemlig: – Dette gjør en enorm forskjell