(Gudbrandsdølen Dagningen): I en post på Instagram skriver Freddy Kalas at han ikke får spilt på Gaiastova i Hafjell fredag på grunn av sykdom.

– Hadde gledet meg skikkelig til å ta en pinne med dere, Hafjell! Ønsker dere en fortsatt fin påske, skriver Kalas i posten.

Det var Drammens Tidende som omtalte saken først.

Gaiastova skriver selv på sine Facebook-sider at dette var «knusende nyheter». De fikk beskjed om at Kalas hadde blitt syk klokka 12 fredag.

– Heldigvis så stiller Morgan Sulele opp og erstatter, melder Gaiastova før de ønsker Kalas god bedring.

– Det var ganske dramatisk en stund, men heldigvis har vi en superhelt i Morgan Sulele som kommer som erstatter. Han kjørte fra Oslo ett kvarter etter at vi snakka med han, sier Steffen Eggesvik ved Gaia Restaurantdrift AS til GD.

Dramatikk

Freddy Kalas skulle egentlig holde konsert i kveld på langfredag.

– Så det var dramatikk her på høyfjellet. Det ble gjort en kjempebra jobb i kulissene, og fra Freddy sin side som fant den gode erstatteren. Det ser heldigvis ut til å bli en fantastisk dag likevel, selv om Freddy ble syk, sier han.

Freddy Kalas har spilt på Gaiastova to sesonger tidligere.

– Freddy ble syk klokka 12 i dag, så da ble det fullstendig panikk. Han er en artist mange gleder seg til å se, så det var en tung beskjed. Det var med lettet hjerte at vi fikk løst det så kjapt, sier Eggesvik.

Dersom noen ønsker å gjøre endringer med billettene sine som følge av sykdommen, viser Eggesvik til retningslinjene til Ticketmaster.

Denne påska spiller blant annet Madcon, Jaa9 og OnklP, Sirkus Eliassen og Carina Dahl på Gaiastova.

– Så langt har vi hatt det helt fantastisk. Heldigvis ble været i går bedre enn Yr.no spådde. Det var opphold helt til Madcon gikk på scenen. Vinden sto rett på Tshawe, som var i bar overkropp, men det var bare god stemning. Det var litt hardt vær på slutten der, men ellers kunne vi ikke bedt om en bedre dag, sier han.