Storhamars håndballjenter har imponert mange denne sesongen.

De har kun tapt mot Vipers og Larvik i serien denne sesongen. Kenneth Gabrielsen kaller Larvik-tapet for det eneste feilskjæret så langt. I tillegg tapte de bortekampen i E-cupen mot Podravka, men slo dem klart hjemme søndag, og har dem på innbyrdes oppgjør.

De gule og blå har imponert i European League, og styrer mot kvartfinale.

Søndag kommer danske Nykøping Falster til Hamar. Mer om den kampen litt lenger ned i saken.

Først til to tøffe målsettinger.

Nylig kom rankingen av de beste håndballagene i Europa, og Storhamar er nummer 17 (se lista lenger ned i saken).

– Jeg kan ikke alle kriteriene her, men resultater er jo helt sikkert et viktig parameter. Jeg mener vi kan være topp ti i løpet av et par sesonger. Jeg føler at vi har kommet over en terskel. Vi har tatt store steg. Vi snakker om kultur og verdier, sier Kenneth Gabrielsen.

– Alle muligheter

Han sier dette om mulighetene til å vinne European League:

– Vi har jo veldig lyst til å spille i Champions League neste sesong. Vinneren av det norske sluttspillet får plass, men det kan bli tøft med best av tre mot Vipers. De har slitt mer enn vanlig, men er fortsatt veldig gode, sier Storhamar-treneren, og fortsetter:

– Kommer vi til Final 4 i European League, og det ser jo veldig bra ut, så kan alt skje, så lenge vi har en skadefri tropp. Vi har vært heldig med skader så langt. Da har vi alle muligheter. Nantes er nok den store favoritten til å gå hele vegen. Thüringer er også gode, men vi har sjansen. Vi kan vinne. Jeg våger å være litt i tøff i trynet på den, sier Gabrielsen.

Vinneren av European League får Champions League-plass.

Storhamar ble, til manges store overraskelse, vraket fra Champions League-spill denne sesongen. Spesielt med bakgrunn i at Ungarn og Danmark fikk med tre lag hver.

Nykøping Falster neste

Søndag kommer Nykøping Falster til Boligpartner Arena. De har skuffet stort i E-cupen så langt.

– Førsteomgangen vår mot Podravka i helga var helt suveren. Det nivået skal vi få opp flere ganger. Det ble mer rotete etter pause, med mange utvisninger, men vi leverte en solid kamp totalt sett. Nykøping-trenerne har gått ut i media og sagt at de egentlig er det beste laget i pulja, Vi får se. Vi har veldig lyst til å være gode søndag, sier Kenneth Gabrielsen.

PS! Elverum er nummer 27 på herrenes liste.