Graviditeten fører til at løtensokningen, som for øvrig er bosatt i Hamar, må erstattes i en periode.

Kørra begynte i jobben som rekruttlandslagstrener 1. juli i fjor, etter å ha vært trener for juniorlandslaget i fire år.

Langrennssjef Espen Bjervig i Norges Skiforbund ser ikke for seg de store endringene når neste sesongs landslag trolig presenteres i uke 17, men Kørra må altså erstattes.

– Ja, vi kan ikke ha et rekruttlag uten trener. Vi har Jakob Walther der som trener ved siden av Monika. Det er en god ressurs. Vi er ikke helt i gang med å legge den kabalen, men vi starter vel her og nå, sier Bjervig til NTB.

– Det er sagt at hun skal erstattes før 1. mai?

– Det er greit at vikaren som kommer inn er med fra start av. I utgangspunktet må vi se etter en erstatter når Kørra er borte.

– Stillingen blir ikke lyst ut?

– Det kan hende, men Monika har jobben sin når hun er ferdig med permisjonen, sier langrennssjefen.

Kørra har en bachelor i idrettsfysiologi, som er en undergrad i psykologi og PT-utdanning, i tillegg til Master i idrettspsykologi og Coaching fra Norges idrettshøgskole.

Hun har Skiforbundets Trener 1, 2 og 3 samt Topptrenerutdanning NTNU. Samtidig med utdanning i Norge jobbet hun som trener i idrettslagene Koll og Kjelsås i fire år, før hun fikk jobb som juniorlandslagstrener i 2018.