Ute er det også hyggelige lærere som slår av en prat med oss voksne, ja til og med rektor er ute og inspiserer og passer på at alle har det bra.

For ikke å nevne vaktmesteren. Til og med han er opptatt av å se barna. Jeg som forelder føler meg trygg, for jeg er overbevist om at her blir alle barna sett. Jeg er i tvil om dette lar seg gjøre på en skole med 600 elever.

Noen spiller fotball og kanonball. Her får alle være med, uavhengig av hvilken klasse man går i. Jeg kan høre noen av de eldste heie på min 1. klassing. Han er trygg og stolt, og han storkoser seg med å få spille med de eldre gutta.

Til informasjon lærte han seg faktisk å svømme allerede noen uker etter at han hadde begynt på skolen, dette til tross for et basseng som tydeligvis ikke er egnet til svømmeopplæring, ifølge dere politikere.

Og her er det ikke vi foreldre som skal ha æren for det, det er svømmelærere og at de er så heldig å ha tilgang til et velfungerende basseng.

Rundt i skolegården svinser også dattera mi på 4 år som skal i barnehagen rett på andre siden av gjerdet. Hun viser en trygghet allerede nå, både i skolegården og blant de ansatte på SFO.

Og det gjør at jeg som forelder også kjenner på en trygghet den dagen hun skal begynne på skolen. For det er heldigvis bare 2 1/2 år til. Og selv om sola skinner, henger det en mørklagt sky over Løten. For dette vil flertallet av «de folkevalgte» ta fra barna.

Jeg har nå fått avgjørelsen som ble tatt av våre «folkevalgte» om å legge ned alle grendeskolene, litt på avstand. Men denne dagen slo demokratiet i Løten skikkelig sprekker for min del.

Jeg har fortsatt ikke klart å fordøye det. Jeg bærer på en stor skuffelse, sinne, fortvilelse og mange søvnløse netter. Og jeg vet at det er mange foreldre som gjør det samme.

Og aldri har jeg følt meg mer lurt. Jeg må innrømme at jeg har mistet respekt for demokratiet og folkevalgte. Da spesielt Senterpartiet.

Hvordan kan dere som folkevalgte fravike så langt det går an å komme, fra det dere står for?

Dette her er klipt rett ut fra Stortingsprogrammet til Senterpartiet:

«Sentralisering er tett knyttet til byråkratisering som ofte er forstadiet til privatisering. Sentralisering fører dessuten ofte til et mer sårbart samfunn mens desentralisering fører til et mer robust samfunn. Vårt «nei» til sentralisering og stordrift er et «ja» til et mangfoldig Norge med likeverdige muligheter, uansett hvor du bor.»

For meg som trenger det litt mer lettlest, står det veldig enkelt på nettsiden dems: «LETTLEST OM SENTERPARTIET», hvor det står fem gode grunner til å stemme på akkurat dem, hvor PKT 3 er: STOPPE NEDLEGGELSENE.

Videre står det: «store systemer gjør mennesker små. Vi må slutte å legge ned politistasjoner, barnehager, SKOLER og sykehjem. ALLE er like viktige. Uansett hvor du bor skal du ha kort vei til skolen»

Hva har Løten Senterparti å si til dette? Jeg er ikke veldig stødig innenfor politikken, men har ikke partiet sånn noenlunde samme holdninger i det langstrakte land?

Eller kan dere i Løten velge å gå bort i fra de politiske prinsippene til partiet dere representerer å lage deres egne?

Uansett, dere har svikta velgerne deres. Bortsett fra tre av dere. Dere vet hvem dere er, og dere skal være stolte over at dere stod for deres valg. Det er dere tre som fortjener en plass i Senterpartiet! Til dere andre: det er helt sikkert plass til dere i Høyre.

Og nå trenger ikke dere andre partiene som stemte for å legge ned alle grendeskolene å gni dere i henda, for jeg ble ikke imponert over argumentene og kommentarene deres heller.

For vi fra bygda trenger ikke en storskole midt i sentrum for å oppdage aktiviteter. Og jeg tror de fleste foreldre heller ikke kjøper en mobiltelefon til barnet sitt allerede i 1.klasse for at bussturen på 40-60 minutter skal bli morsommere.

Så disse argumentene holder ikke for min del. Dere klarer heller ikke å overbevise meg om at det blir så innmari mye mer ressurser på en skole med over 600 elever.

Ressursene blir bare fordelt på flere elever, hvor mange elever ikke kommer til å bli sett. Men dere skal ha for at dere var ærlige på hva dere kom til å gå for når det gjaldt skolestrukturen i forkant av valget.

Jeg trodde virkelig ikke at Senterpartiet var det partiet som skulle få meg og mange andre småbarnsfamilier til å ønske oss vekk fra Løten.

Jeg tror nok at begge mine barn rekker å fullføre barneskolen på Jønsrud, men jeg unner også de som kommer etter å få den samme trygge skolehverdagen og med kort vei til skolen, som mine barn har, og kommer til å få.

Og når jeg hører at renholderne faktisk må plukke opp søpla fra søppelposene for at man ikke kan skifte søppelposer hver dag, nettopp for å spare penger, ja da er jeg spent på hvordan dere skal klare å finne mange hundre millioner kroner til en ny storskole. Men det er sikkert et annet budsjett, hva vet jeg…

Les også

Tapet vi som foreldre og barn i Løten har kjent på