– Vi var litt molefonkne da vi innså at det ikke var mulig å gjennomføre der vi hadde planlagt. Det har vært litt av en jobb å kaste seg rundt, men heldigvis fant vi en løsning, sier Rikke Maurbakken.

Hun er student ved Høgskolen i Innlandet på Hamar og er i tillegg nestleder for studentsamfunnet til skolen. Sammen med leder og medstudent Tina Martinussen, har de stått for planleggingen av arrangementet som skal gjennomføres til helgen.

Med formål om å spleise sammen studentene og byens borgere.

– Det skulle egentlig være på Koigen, men det er jo ikke mulig på grunn av flommen. Da ble løsningen å ha det i hagen til Høgskolen, sier Martinussen.

Arrangementet som har fått navnet «Kickstart i Hagan», skal ifølge studentsamfunnet skape en kobling mellom Hamar by og studentene.

– Mange studenter vet ikke om det Hamar har å tilby, det drukner liksom i alt annet av informasjon. Derfor samarbeider vi med kommunen for å synliggjøre det. Hensikten er å koble studentene på byen, men også byen på studentene, sier Martinussen.

Truls Pedersen, kulturprodusent i Hamar kommune, har selv vært student ved Høgskolen. Han ser stor verdi i det å skape et slik arrangement for studentene.

– Det var først da jeg tok del i arrangementer, lag og foreninger utenfor høgskolesystemet, at jeg virkelig ble en «del av Hamar». Det var et valg jeg tok selv, men jeg skulle gjerne ønske at kommunen la til rette for det den gang. All ære til Tina, Rikke og Høgskolen for dette samarbeidet, sier han.

Under «Kickstart i Hagan» håper Martinussen å se en blanding av både studenter og folk som er bosatt i byen ellers.

– Det blir satt opp scene med blant annet opptredener fra musikkstudentene på skolen, noen innslag av standup, samt quiz. I tillegg er det muligheter for å grille i hagen, så her kan folk ta med egen mat.

I utgangspunktet er det studentene som har ansvar for planlegging og gjennomføring av arrangementet, men i år var det behov for litt hjelp fra skolen.

Les også

Gir lærerne mer makt

– Det er litt unntakstilstander i år på grunn av flommen, og vi ønsker jo så klart å hjelpe studentene. Derfor blir det i hagen til Høgskolen, sier Rita Lang-Ree, som er rådgiver ved Høgskolen sin avdeling på Hamar.

Hun legger til at «Kickstart i Hagan» er et familievennlig arrangement som er ment for alle. Arrangementet foregår førstkommende lørdag og starter klokken 18.00.

Kultursjef i Hamar kommune, Morten Midtlien, mener at slike arrangement er viktig for at Hamar skal fortsette å være en attraktiv studentby.

– Høgskolen og kommunen må samhandle og ha et felles fokus på «studentbyen Hamar». Det ligger an til en meget hyggelig kveld, og jeg håper at så mange «fastboende» som mulig tar turen på lørdag.

Kommunikasjonssjef i Hamar kommune, Ingunn Børresen, håper arrangementet vil gi en god start på studieåret for de mange nye studentene i byen.

– Det er alltid stor tas når det kommer nye studenter til byen, og da stiller vi selvsagt opp for å sørge for at de blir kjent med oss og tilbudene vi har.