Mobilappen til Visit Øst-Norge (tidligere Visit Innlandet) ble lansert forrige uke, og alt-i-ett-appen gir både turister og innbyggere all informasjon de trenger.

Ringsaker er sammen med Trysil, Gjøvik, Nord-Aurdal, Øystre Slidre og Vestre Slidre pilotkommunene som tester ut appen.

– Vi er ikke ferdig med å utvikle appen. Vi ønsker å løfte den et steg videre, og nå handler det om å få tilbakemelding fra brukerne, sier reiselivssjef Arne-Jørgen Skurdal i Visit Innlandet.

Appen skal bli mer personlig

Alt-i-ett-appen «Mitt Sted» skal nå hytteeiere, fastboende og turister med alt som skjer i nærområdet.

– Her skal man finne dags- og sesongaktuell informasjon i det området man befinner seg. Appen har også nyheter og varslinger fra egen kommune, oppdatert løypestatus og linker til ulike webkameraer, sier næringssjef Ove Gjesdal i Ringsaker kommune.

En sentral funksjon i appen er at den også skal gjøre det enklere for kommunene å komme i kontakt med innbyggere, deltidsinnbyggere og andre tilreisende gjennom en mer målrettet kommunikasjon og varslinger om nyheter.

Han gleder seg over at appen endelig tas i bruk:

– Det skal jobbes videre med personalisering av informasjon basert på brukernes interesser som sykkel, vandring, ski eller lokalmat, slik at det man blir møtt med i appen føles enda mer relevant, sier Gjesdal.

Etterspurt av hytteeierne

Det er reiselivsaktørene selv som har bedt om en alt-i-ett-app:

– Den har vært etterspurt blant hytteeiere i en periode. De ønsker seg en samling av informasjon om skiløyper, værmelding, vegmeldinger, ladestasjoner og det som skjer i nærområdet, sier Skurdal.

Fylkeskommunen har bidratt med fem millioner kroner i tilskudd til etableringen:

– Det at destinasjonsselskapene har eierskap til «Mitt Sted» tror jeg generelt vil styrke selskapenes rolle fremover, sier seniorrådgiver for reiseliv Liv Bjerke i Innlandet fylkeskommune.

Hun sier at andre miljøer også kan tenke seg en tilsvarende app:

– Reiselivet har vært tidlig ute, sier Bjerke.

Sterkt preget av Ukraina-krigen

Både koronapandemien og Ukraina-krigen har forsinket alt-i-ett-appen. Prosjektet ble lansert i 2019, men først fire år senere tas appen endelig i bruk i seks områder i Innlandet.

– Mye av utviklingsjobben er gjort av dyktige utviklere i Ukraina. Det setter ting litt i perspektiv når vi gjerne skulle ha fått fikset det ene eller andre, og utvikleren sitter på hjemmekontor i et krigsherjet land, sier Arne Jørgen Skurdal.

Visit Øst-Norge

  • Visit Innlandet har byttet navn til Visit Øst-Norge.

  • Reiselivsaktøren favner i dag Gjøvikregionen, Hadeland, Ringerike, Ringsaker og Glommaregionen gjennom samarbeidsavtaler med Gjøvik, Søndre Land, Østre Toten, Vestre Toten, Gran, Lunner, Jevnaker, Ringerike, Ringsaker, Elverum og Våler kommuner.

  • Selskapet har ni ansatte. Arne-Jørgen Skurdal er reiselivssjef, mens Åge Skinstad er styreleder.

  • Visit Øst-Norge har i dag turistkontorer i Gjøvik, Brumunddal, Hønefoss og Elverum.

Foreløpig er altså seks områder med i et pilotprosjekt. Målet er å få med flere kommuner.

– «Mitt Sted» er en digital løsning som vil være i kontinuerlig utvikling på lik linje med annen ny-teknologi. Vi er nå kommet så langt at den er klar til å lanseres for omverden, sier Skurdal.

Han oppfordrer folk til å laste den ned og begynne å bruke den:

– Vi tar gjerne imot tilbakemeldinger for å kunne gjøre den enda bedre, sier Arne-Jørgen Skurdal.