Snøen har for alvor begynt å smelte, noe som gjør sitt til at flere og flere veger blir bare. Nå skal det kostes og feies grus. Det vil også bli plukket søppel langs vegene.

Vårrengjøringen av fylkesvegene er allerede i gang, og gjennomføres både for å bedre trafikksikkerheten og redusere konsentrasjon av vegstøv.

– Om vinteren er det nødvendig å strø vegene for sikre god trafikksikkerhet og framkommelighet. Denne grusen må fjernes om våren for å bedre sikkerheten og framkommeligheten blant annet for myke trafikanter. Ved å fjerne vegstøv blir også luftkvaliteten bedre, sier seksjonssjef for vegseksjonen i Innlandet fylkeskommune, Arne Fredheim.

Årlig kastes det også store mengder søppel langs vegene i Innlandet, noe som kan skade både dyreliv og miljø.

Fredheim & co. skal gjøre sitt ytterste for å holde det ryddig langs vegene, men trenger også hjelp fra trafikantene til å holde det rent.

– Vi har noen oppfordringer til trafikanter som ferdes langs vegene slik at vi tar vare på miljøet, dyrelivet og bidrar til å skape et triveligere lokalsamfunn, sier han, og lister opp følgende for å unngå forsøpling:

  • Ha egen søppelpose i bilen hvor du kaster søppel
  • Kast søppel/søppelposen i egnede søppeldunker
  • Bruk flergangsbestikk i stedet for engangsbestikk

Feiingen av fylkesvegene vil i hovedsak foregå av saktegående kjøretøy, mens søppelplukkingen vil bli gjort av mennesker som går i vegkanten.

Seksjonssjefen ber trafikantene vise hensyn til arbeidene.

– Kjør forsiktig og respekter henvisningene der vårrengjøringen finner sted, sier Arne Fredheim.