Nyhetene fra Midtøsten formidler grusomme detaljer fra Hamas angrep på sivile i bosettinger nær Gazastripen og samtidig konsekvensene av staten Israels hevnaksjoner for befolkningen på Gazastripen.

Alle krigshandlinger som rettes mot sivilbefolkning er krigsforbrytelser vi tar og må ta konsekvent avstand fra.

På Gazastripen er halvparten av befolkningen barn. Nesten hele befolkningen, åtti prosent totalt avhengige av støtte utenfra for å overleve hverdagen. Vann, strøm og mat føres inn gjennom strengt bevoktede grenseoverganger. Disse stenges nå. FN kaller dette krigsforbrytelser.

Sør på Gazastripen ligger Khan Younis, en av Hamars to vennskapsbyer i Midtøsten.

Khan Younis bombes nå regelmessig. Internasjonal presse dokumenterer sivilbefolkningens lidelser. Sivilbefolkningen oppfordres til å rømme, men de har ingen steder å gjemme seg. Grenseovergangen til Egypt er stengt på grunn av bombingen som er spesielt sterk i sør.

Det internasjonale samfunnet advarer sterkt mot ytterligere eskalering av konflikten. Israel har erklært krig, og tar til orde for en hevn vi ikke kan forestille oss.

I denne opphetede situasjonen hersker det dyp politisk uenighet om konflikten.

Vennskapsbyforeningen Hamar – Khan Younis støtter det offisielle Norges klare utsagn om at nødhjelp til Palestina nå ikke bare opprettholdes, men styrkes.

Vi oppfordrer Hamar kommune å bidra med støtte til sivilbefolkningen i Khan Younis.