Lundberg har riktignok helt rett i at innlegg herfra som regel på en eller annen måte handler om dyr, natur og klima- og menneskets rolle i dette.

Det er fordi dette er politikken vår, og fordi det ikke finnes en større utfordring enn klima og naturkrisa å ta tak i, også på lokalt plan.

Les også

Ringsaker MDG, jeg har fått nok!

Ringsaker Frps Marit Ophus sa i sitt innlegg til representantene fra Ungdomsrådet at hun var glad for at ikke alle ungdommer var som Greta Thunberg. I første omgang virket det opprørende, men hun har på mange måter rett også.

For det skal ikke være ungdommens oppgave å rydde opp i de enorme problemene vi voksne har skapt. Ungdommene bør tvert imot få vokse og utvikle seg i fred og harmoni, uten å bekymre seg for verken klima, dyr eller naturkrise- eller en verden som er preget av krig.

Nå er det verken Ringsaker Senterparti eller Lundberg sin skyld at de har statsråder som til de grader virker å være rammet av kollektiv kunnskapsfornektelse, der de midt i en voldelig og urolig verden med klima og naturkrise oppfordrer til å bygge ned mer natur, bygge mer hytter, produsere mer våpen – og frede våpenlover.

Lundberg virker likevel å være lite opptatt av nytenkning og ny kunnskap.

Dette gjelder også i ruspolitikken. I tiår etter tiår har norske politikere ført en politikk som ikke fungerer. Hvert år dør i snitt 260 personer av narkotikautløste dødsfall. Slik kan vi ikke fortsette.

Derfor baserer vi vår ruspolitikk på hva de fremste ekspertene på feltet sier fungerer, i stedet for å fortsette i samme duren- som er Senterpartiets måte å stake ut kursen på. MDG derimot har en nullvisjon for overdoser i Norge.

Det er en link mellom vold mot dyr og vold mot mennesker. Den må anerkjennes selv om Lundberg ikke liker det.

Lundberg må tåle å bli utfordret. Selv om det av gjør vondt når hans egen virkelighetsoppfatning må justeres.

Han kan heller ikke legge noen begrensninger, føringer eller forventinger om hva andre partiers representanter verken skriver eller sier, tvert imot bør han ta imot andres perspektiver som en berikelse og se på de som en mulighet for utvikling.

Det trenger han.