Lite lukter mer av valg, enn når store logoer busses inn i bygatene. Mandag morgen skinte Erna fra et nypolert skrog på innlandsturné. Den blå arken stanset ved nøye utvalgte skjebnehistorier, som for å lokke skibbrudne og villfarne individer om bord og redde dem fra en flod av fellesløsninger.

Ap hadde skrudd krana på fullt og mobilisert alle mannskaper, inkludert värmlandske brødre og søstre, for å komme i kontakt med flest mulig gjennom en helg stappfull av aktivitet. Den siste uka skal ikke en eneste undersjøisk habilitetsmine eller innsidebombe forstyrre historien lokallagene har stått last og brast om å fortelle: Dagens regjering tar ansvar og får ting gjort.

Når de besøkende har med budsjettlekkasjer i tillegg, fjernes all tvil - alle stemmeberettigede skal med.

Til Gjøvik kom et helt operasjonsteam i grønt og rødt for å avduke hva Sp-ordfører på valg, Torvild Sveen, har fått ut av velviljen til nytt mjøssykehus utenfor egen kommunegrense. Høyere utdanningsminister Sandra Borch svarte med gladnyheten om NTNU Gjøvik er et av de nye studiestedene for medisin i Norge.

40 desentraliserte plasser for legeutdanning i Innlandet skal ha blitt endelig landet på Regjeringens budsjettkonferanse før helgen.

Det er en gledelig avgjørelse, fordi vi vet at det vil være behov for flere helsefagarbeidere av alle slag de kommende årene. At legestudenter lokkes til Innlandet kan øke sjansene for at de skaper bånd og vil ønske å jobbe her videre.

Men praksisplasser er dyre og ressurskrevende. Vi forutsetter at forsterket samarbeid med helsefagutdanninger på NTNU vil supplere, og ikke gå på bekostning av, den sentrale synergien med Høgskolen i Innlandet som sykehusene i Hamar og Elverum har i dag.

For å holde en viss balanse, fikk finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) dra kortet over på Domkirkeodden.

Signalbygget «The Shelter» skuffet stort da det ble ikke ble prioritert i fjor. Nå fikk avgått kulturminister Anette Trettebergstuen (Ap) se skipet vel i havn. Hele 235 millioner skal landets første regionale historiesenter koste, driftet av statsarkivet og museet.

Spørsmålet er hvem i Hamar som vil tjene mest på "gavene" regjeringen delte ut uka før valgdagen.

HAs hamarmåling vasket effektivt vekk alt eventuelt håp for Sp om å få innflytelse lokalt. Og gode sykehusnyheter fra andre kommuner virker det som mange hamarsinger på dette stadiet i forløpet er vaksinert mot.

Igjen står en kulturinteressert og samarbeidsglad Erling Behrens, som må få tvilerne ned fra gjerdet, om han skal ha mulighet til å gå inn i historien som en redningsmann for Hamar Ap - og ikke motsatt.

Eller statsarkivar Vigdis Stensby, som håper på permisjon for å bli Hamars neste ordfører. For et parti ingen velgere straffer for dets fedres og mødres synder.