For noen uker siden ble det meldt at Olivia Löfqvist skulle videre.

Nå er det snudd: Olivia Löfqvist (26) har nemlig forlenget kontrakten med Storhamar med en sesong.

– Vi er selvfølgelig meget godt fornøyd med at Olivia skal spille for oss også neste sesong. Hun er en enormt viktig spiller og person for oss både i kamper, treningsarbeidet – og er en fantastisk ambassadør for klubben. Hun er hel ved tvers gjennom, sier Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen.

Tre linjespillere

Det betyr at Storhamar er meget godt forspent med linjespillere. Oda Mastad kommer til Storhamar fra Fana i sommer, i tillegg er Ane Høgseth i klubben.

– Hva betyr det å ha tre linjespillere i stallen kommende sesong?

– Det vil gjøre oss mange prosent bedre på totalen. Rett og slett et stort steg i riktig retning. Forrige sesong hadde vi kun én linjespiller tilgjengelig fra midten av februar og ut sesongen da Ane ble skadet. Nå har vi også hatt en periode der vi kun har hatt én linjespiller tilgjengelig. Linjespillere og målvakter er i mine øyne de mest sentrale posisjonene i et lag. Så nå er vi konkurransedyktige med de fleste lagene i Europa på den posisjonen, sier Kenneth Gabrielsen.

– Tenker Champions League

– Hvordan skal dere klare å få utnyttet tre så gode linjespillere når alle er 100 prosent?

– Det tror jeg kommer til å gå helt fint. De er så gode at vi faktisk kan bruke alle tre sammen i forsvar, og nå kan vi få mulighet til å trene inn et solid og bra sju mot seks-spill. I de periodene det er lite kampaktivitet kan det selvfølgelig bli en utfordring. Vi tenker Champions League neste sesong. Da blir det helt perfekt med tre klassespillere i linjeposisjonen, sier Gabrielsen.

– Deilig at det er i orden

Olivia Löfqvist kom til Storhamar fra svenske Lugi sommeren 2022 fortsetter altså karrieren på Hamar.

– Det er deilig at det er i orden. Jeg gleder meg til ett år til her, det skal bli kult, sier Olivia Löfqvist. Jeg synes jeg har tatt skritt og blitt litt bedre på alt. I tillegg har jeg fått erfaring fra å spille i Europa, sier Löfqvist.

– Trivsel er også en grunn til at jeg vil bli her. Det er en veldig fin gjeng, sier 26-åringen.

Nå er hun hjemme i Sør-Sverige på påskeferie.

– Jeg skal være med familien. Blant annet blir det litt påskefeiring hos mormor og morfar. Jeg skal slappe av og bare samle energi, sier Olivia Löfqvist.