(Østlendingen): Natt til lørdag 5. august startet store mannskaper søket etter Amalie Sølvberg (22) som ble observert i Glomma ved Gamlebrua i Elverum.

To helikoptre, flere båter, dykkere og mannskaper fra en rekke nødetater lette etter kvinnen, som flere vitner så havnet i Glomma.

Lørdag formiddag hadde alle nødetater trukket seg tilbake uten at personen var funnet.

– Vi har avslutta det aktive søket, sa oppdragsleder Andreas Ulshagen Jorde til Østlendingen.

Politiet anser det som lite sannsynlig å finne personen i live.

Måtte innstille

På grunn av ekstremværet, som mandag kom inn over Innlandet, innstilte politiet leteaksjonen.

– Grunnen til at vi foreløpig innstilte søket var at vi måtte avvente situasjonen ekstremværet førte med seg, sier krimsjef ved Elverum politistasjon, Roger Næss.

Å være forberedt mannskapsmessig til de alvorlige utfordringene været førte med seg, og letemannskapenes sikkerhet, var viktige faktorer for politiet.

Amalie (22) fra Elverum savnet i Glomma

– Har ikke gitt opp

– Selv om vi måtte avbryte letingen den mandagen har det alltid vært planen å gjenoppta søket etter den savnede. Vi har ikke gitt opp håpet om at vi kan finne henne. Nå planlegger vi å fortsette, sier Næss.

Krimsjefen sier det er tidlig å si når letingen gjenopptas.

– Vi trenger litt tid på å planlegge og utnevne innsatsleder. Noe vi er i full gang med, sier han.

På spørsmål om det vil bli gjort ettersøk i samarbeid med andre svarer Næss at innsatsleder alltid vurderer behovet for dette og kommer med forespørsler etter ulike behov.

– Vi må finne Amalie

Sikkerhet viktig

– Det har vært et stort engasjement fra publikum. Mange har uttrykt ønske om å bidra i letingen etter Amalie. Hva tenker du om at privatpersoner og andre frivillige er med og leter?

– Leteaksjonen bør og skal ledes av politiet. Det er vårt ansvar å starte ettersøk. Skulle noen se noe bes de kontakte oss, oppfordrer Næss.

Videre sier han at det er viktig at folk tenker på egen sikkerhet og ikke utsetter seg selv eller andre for fare når de ferdes nær elva.

Utfordringer

Næss sier at å gjenoppta søket ikke er helt problemfritt.

– Vi har sett hva som har skjedd flere steder langs Glomma i forbindelse med flommen. Det kan skape en del utfordringer, mener han.

Han sier politiet kommer til å bruke den tiden de trenger i søket etter den savnede Amalie Sølvberg fra Elverum.

– Håpet er at hun blir funnet, sier Roger Næss.