(Nettavisen): Lavpriskjedene har satt prisen på original-versjonen av Pizza Grandiosa ned til 20,86. Normalpris på Grandiosa har det siste året ligget mellom 40 og 60 kroner.

– Oi, er den satt ned nå igjen. Det var billig, sier Kiwi-kjøpmannen da Nettavisen kjøper en Grandiosa for å kontrollere at prisetiketten faktisk stemmer. Og den gjør den.

Både Kiwi, Rema 1000, Extra og Oda selger Grandiosa nå for drøyt 20 kroner. Til sammenligning koster den 64,70 hos Meny.

– Dette har jeg ikke sett før, og du får det ikke billigere enn dette, sier blogger Rune "Gjerrigknarken" Nikolaisen. Han følger svært tett med på prisene i butikkene.

Spekulerer om rasjonering

Det er lavpriskjeden Extra som først dumpet prisene mandag, og siden har de andre fulgt etter.

– Jeg har snakket med flere som har sørget for å fylle opp fryseren. Det er en del Grandiosafans der ute som holder av plass i fryseren til det kommer gode tilbud, sier Nikolaisen.

I sosiale medier er det flere som lurer på om det blir rasjonering. Tidligere har Rema 1000 innført maks tre per kunde.

– Mest spent på om de har tatt lærdom fra forrige runde og har satt et maks antall tak per person. Ellers vill nok dette bli en kortvarig priskrig, skriver en.

Men det var fortsatt pizza igjen i butikkene Nettavisen sjekket torsdag morgen. Og foreløpig ingen rasjonering.

Typisk lokke-vare

Etter det Nettavisen kjenner til at ikke Grandiosa-prisen vært så lav som nå på flere år. Grandiosa er et typisk kampanjeprodukt og brukes for å lokke kunder til butikken.

Da det var var priskrig på Grandiosa i før jul ble prisen satt ned fra 59,90 til 35,90.

Også i januar ble det priskrig på Gradiosapizzaen, da ble prisen satt ned til 29,90.

Når er altså prisen satt ned vesentlig mer.

Nikolaisen spekulerer i om tilbudet kan ha en sammenheng med at konkurrenten Dr. Oetker har hatt tilbud, og at Grandiosa-tilbudet slik sett er en måte å slå tilbake på.

– Er det udelt positivt med priskrig på pizza?

– Ja, det er bra at folk for kjøpt det de vil ha til en god pris. Du får ikke noen helseråd fra meg. Nå er det nesten billigere å kjøpe ferdigpizza enn å lage selv, enda det er tilbud på hvetemel også denne uka, sier Gjerrigknarken.

Extra først

Det var altså Extra som satt ned prisen først denne gangen.

– Vi tar på oss skylden for den spinnville prisen på Grandiosa original. Extra skal være den billigste kjeden og denne uken har vi 30 prosent på utvalgte varianter Grandiosa, sier kommunikasjonsdirektør Harald Kristiansen til Nettavisen.

– Det har siden jul vært tøff priskonkurranse på original-varianten, og regelverket sier at kundene skal få 30 prosent av den laveste prisen siste 30 dager, da blir prisen nå 20,86 kroner, sier Kristiansen. Han sier det ikke er aktuelt med rasjonering.

– Men med så lave priser kan nok noen butikker være tomme i korte perioder, sier han.

Kiwi fulgte straks etter.

– Når våre lavpriskonkurrenter setter ned prisen på en vare eller kjører kortvarige tilbud, setter vi ned prisen tilsvarende eller mer så fort vi oppdager det, sier kommunikasjonsdirektør Kristine Arvin til Nettavisen.

– Vi har lovet kundene at vi skal være billigst på alle varer, og da setter vi selvsagt ned tilsvarende., sier hun.

Hun opplyser at Kiwi ikke har noen grense for hvor mange man får kjøpe.