(OA/HA): Han er daglig leder i bolig- og næringsutvikleren Odin Gruppen AS, som sammen med Edge World AS har kjøpt Honne Hotell og Konferansesenter på Biri.

Kjøpet ble offentliggjort tirsdag ettermiddag.

Det er Skogbrukets Konferansesenter AS, en sammenslutning av skogeiere i Innlandet, som er selger.

Hotellet, som ligger et steinkast unna E6, ble bygget av Skogbrukets kursinstitutt tilbake i 1972 og har vært eiet av Skogbruk siden. Hotellet har i dag 66 rom og en stor konferanseavdeling i tillegg til andre bygninger og et større tomteareal.

– Kjøpesummen er langt lavere enn det det var lagt ut for. Det er også innvilget en stor selgerkreditt fra selger, som gjør at dette er mulig og slik at vi kan få til en god drift framover, sier Kristiansen til Ringsaker Blad.


Vil renovere

I forbindelse med kjøpet, kommer det fram at selskapene som nå overtar eierskapet vil investere i en større renovering av Honne Hotell de neste årene.

– I utviklingen av eiendommen vil hotellets og gårdens historie vektlegges, opplyser partene.

Det har vært forhandlinger over en lengre periode.

– Etter en tids forhandling og diskusjoner rundt overtakelse og konsept videre for hotellet har partene blitt enige om å en kjøpekontrakt hvor alle parter er fornøyde. Dagens eiere har strukket seg langt for å kunne sikre at de nye eierne kan oppnå sunn drift samtidig som man investerer og utvikler eiendommen, opplyser selgere og kjøpere i fellesskap.

Honne hotell- og konferansesenter

Hotellet har blant annet vært kurssted for skogbruk.

Det ble bygget av Skogbrukets kursinstitutt i 1972, og har vært eiet av selskapet Skogkurs siden.

Hotellet har i dag 66 rom og en stor konferanseavdeling i tillegg til andre bygninger og et større tomteareal.

Kilde: Skogkurs, Edge World og Odin Gruppen AS

Lang erfaring

Edge World AS har lang erfaring med hotelldrift i Innlandet fra tidligere gjennom eierskapet i Haut Nordic AS. Før dette ble solgt, drev Sondre Prestegard og Ådne Skurdal hotellene Quality Hotel Strand og Clarion Collection Hotel på Gjøvik.

– Dette er en gledens dag for innlandet, Biri og reiselivet. Med Odin Gruppen AS og Edge World AS får vi en kunnskapsrik og solid eier på Honne, og det gleder reiselivet seg over, sier turistsjef for Visit Innlandet Arne-Jørgen Skurdal i en pressemelding.

– Edge World har erfaring fra Innlandet, og Gjøvik bare 20 minutter fra Biri spesielt, fra tidligere, fortsetter han.

Sondre Prestegard i Edge World AS trekker blant annet frem hotellets beliggenhet.

– Vi er svært motivert til å sette Honne Hotell ytterligere på kartet. Målet er at hotellet skal bli Innlandets mest attraktive kurs- og konferansehotell, attraktiv for ferie- og fritidsgjester og best på aktiviteter knyttet til hotellopplevelsen. Beliggenheten til hotellet er unik og utsikten spektakulær, høyt over Mjøsa, sier han.

Kjøperne

Edge World (EW) er et rådgivnings- og eierselskap innenfor hotell og reiselivsbransjen med lang erfaring i drift av hoteller, restauranter, og velværeavdelinger.

Selskapet driver i dag K7 Hotel Oslo i kvadraturen i Oslo, og har ambisjon å drive og eie flere hoteller i årene som kommer.

EW eier også RevMAX som spesialiserer seg på rådgivning innenfor revenue management, distribusjon og yield management, og hjelper

hoteller med å prise seg riktig.

RevMAX hjelper i dag 17 hoteller med omsetningsoptimalisering. EW har også eierandeler i andre selskaper.

Odin Gruppen er en bolig- og næringsutvikler med hovedkontor i Oslo og avdelingskontor i Brumunddal.

I tillegg til egne prosjekter, gjør selskapet også samhandlingsprosjekter med andre kjente utbyggere og selvstendige grunneiere.

Odin Gruppen er et partnereid uavhengig konsern med solide og erfarne investorer. Odin Gruppen utvikler omtrent 15 prosjekter med en realisasjonsverdi på cirka to milliarder kroner.

Selskapet har omtrent 480 boliger, 300 fritidseiendommer og 9000 kvadratmeter næring under utvikling.

Kilder: Edge World og Odin Gruppen

15 årsverk

Honne ble lagt ut for salg i mai 2021.

15 årsverk hører til driften. Administrasjonen i Skogkurs flyttet til Brumunddal i høst.

– Det er en viktig kvinnearbeidsplass på Biri. Stedet ligger fortsatt ute til salg, og vi regner med at når ny eier er på plass vil vi fortsette driften slik det har vært, sa daglig leder Torbjørn Auflem til OA tidligere i år.

– Odin Gruppen AS og PPA Eiendom AS har bygget opp en betydelig portefølje av eiendommer i Innlandet som forvaltes av Innlandet Utleiebolig AS. Vi gleder oss til å både forvalte og utvikle eiendommen i sammen med Edge World, sier Pål Henrik Kristiansen i Odin Gruppen AS.