(Nettavisen): I forbindelse med lørdagens landskamp stilte den tidligere Rosenborg-treneren opp i studio hos VGTV. Under ett døgn i forveien hadde Rekdal fått sparken som trener på Lerkendal og i etterkant åpnet han opp om et massivt trykk fra omgivelsene.

– Du vet jo aldri det før du står oppi det. Jeg tror jeg har over 600 ubesvarte anrop fra gårsdagen, nesten tusen tekstmeldinger. Det er enorme tall. Det er en innboks og mobilsvarer med ymse ting, sa Rekdal til avisen.

På spørsmål om hva det dreiet seg om, ønsket ikke 54-åringen å gå nærmere inn i detaljene utover å bekrefte at «det er en del ufine ting».

– Du kan vel si det, svarte Rekdal på spørsmål om han hadde mottatt trusler.

– En ufin og enkel måte å gjøre det på

Mandag samlet RBK-spillerne seg igjen til trening for første gang etter en liten ferie. Under ledelse av Svein Maalen var det tydelig at laget nå skal tilbake til 4-3-3-formasjonen trønderne har vært så vant til opp gjennom historien.

Etter treningen tok flere av klubbens veteraner seg tid til å reflektere over de siste hektiske dagene. Kaptein Markus Henriksen har hatt et tett samarbeid med Rekdal og hans assistent Geir Frigård under deres tid i klubben.

– Jeg synes det generelt er en ufin og enkel måte å gjøre det på. Det er fint at man har meninger og kan mene diverse ting, men at man går direkte sånn det synes jeg ikke noe om, sier Henriksen til Nettavisen.

– Kjetil er en tøffing og har vært med lenge i gamet, men det er ikke noe tvil om at når det blir så mye av det så er det ikke noe hyggelig, fortsetter han.

30-åringen forteller om et godt forhold til den tidligere trenerduoen som han omtaler som «dyktige».

– Det er to fantastiske mennesker som virkelig gikk inn med hud og hår for å få det til. Dessverre ble det sånn i år at prestasjonene og resultatene ikke har vært gode nok. Da valgte klubben å gjøre det de gjorde. Jeg og vi som spillergruppe har ikke noe vondt å si om dem.

– Det er litt vemodig og trist når de drar, så må vi brette opp ermene og begynne å tenke i nye baner. Sånn er det i denne bransjen.

– Overraskende og trist

Erlend Dahl Reitan forteller om en hektisk dag da nyheten sprakk fredag.

– Det var litt «texas» selvfølgelig og mange som skal ha tak i deg på kort tid, og så hadde vi ikke lov til å si noe, sier han til Nettavisen.

Han synes det var både «overraskende» og «trist» at treneren måtte gå. Han skryter av sine tidligere sjefer.

– Kjetil og Geir er veldig fine folk og dyktige trenere som vi har jobbet tett sammen med i lang tid. Det er rart når noen ikke skal være med deg lenger, men sånn er fotballen og det skjønner vi også. Når resultatene og prestasjonene er såpass dårlige så er det alltid en fare for at det gjøres ting fra styret. Vi støtter alltid klubbens beslutning og ønsker Kjetil og Geir alt det beste for fremtiden.

En ting Dahl Reitan imidlertid ikke liker er hetsen som Rekdal skal ha mottatt.

– Jeg tenker at det er veldig trist.

Han fortsetter:

– Jeg har prøvd å si det litt i tidligere intervjuer, at folk får tenke seg om en ekstra gang før man hetser og sender stygge meldinger. Jeg tror det er lett for folk å glemme at det er mennesker som er inne i TV-skjermen, som alltid gjør sitt beste.

– Selv om man ikke lykkes så skal man ikke kjeppjages ut av byen. Det er uavhengig av Kjetil, det tror jeg er mer generelt at fotballspillere og -trenere står litt utsatt til på grunn av sosiale medier og media, sier forsvarsspilleren.

Rekdal uttalte til VG at han ikke har vært redd, men at han har reflektert over det.

– Det er et samfunn som utvikler seg litt i den retningen. Det er ikke bra, selvfølgelig, men det er en del av å stå i søkelyset. Veldig mange bryr seg og har meninger om deg. Det har jeg vært vant til siden jeg var veldig ung, sa Rekdal.

Dahl Reitan avslutter med en klar melding.

– Det er bare å oppfordre til at folk tenker seg om en ekstra gang, så kan jeg forsikre alle om at Kjetil og Geir gjorde sitt aller beste 24/7 i ett og et halvt år for at Rosenborg skulle bli best mulig. Det er trist, men sånn er det, avslutter han.