Rosenborg bekrefter at både Rekdal og assistenttrener Frigård har fått sparken i Rosenborg. En delegasjon fra klubben skal ha reist til Østlandet for å overbringe nyheten torsdag.

Det var lokalavisen Nidaros som omtalte saken først..

Nettavisen erfarte tidligere fredag at Rosenborg ville ansette Svein Maalen og Trond Henriksen på midlertidig basis.

Det bekrefter også klubben i en pressemelding.

«Mini» reagerer på Rekdal-sparkingen

Rosenborg har hatt en svært skuffende start på sesongen, og etter elleve spilte kamper ligger RBK på 9. plass i Eliteserien. I cupen ble det en pinlig exit allerede i 2. runde.

Dette har ført til at Rekdal har vært under hardt press de siste ukene. Etter et styremøte i slutten av mai ble det bestemt at 54-åringen skulle fortsette som trener, med lovnader om bedring av resultatene.

Etter styremøtet har Rosenborg vunnet én kamp og spilt en uavgjort i Eliteserien, i tillegg til cupexiten. Det ser ikke ut til å ha ha vært nok til å redde jobben for Rekdal.

Tidligere Rosenborg-helt Jahn Ivar «Mini» Jakobsen hadde nettopp fått nyheten om Rekdal da Nettavisen ringte fredag.

– Jeg fikk et nyhetsvarsel på telefonen, så jeg måtte stoppe bilen og se hva som foregår, sier han på telefon.

– Det kom veldig overraskende. Hvis styret nå sier at det har besluttet at han må gå, da er jeg spent på hvem de mener kommer til å gjøre RBK bedre? Det nytter ikke å si at noe er dårlig, uten å ha et bedre svar, mener 57-åringen.

Trodde Rekdal skulle få mer tid

Han var selv overbevist om at RBK-styret ville gi Rekdal mer tid.

– Jeg trodde faktisk ikke de skulle gjøre noe nå. Jeg trodde de ville se an mot Sarpsborg og Aalesund og se hvordan det utviklet seg.

Mini har tidligere gitt uttrykk for at han støtter Rekdal i jobben, men er klar på at treneren ikke har levert som ventet.

– Styret ser bare på resultat. Jeg er enig i, og det er Kjetil også, i at det etter et og et halvt år ikke er som håpet og forventet. Vi hadde en god høstsesong på hjemmebane, men har ikke klart å ta det videre, sier Mini.