Stjørdals-Blink – RBK 2–1

(Nidaros): Når Rekdal møter pressen etter kampen vil han kun svare på spørsmål om kampen, og har ingen interesse i å snakke om hvordan han vurderer sin egen stilling.

– Jeg har vært med i toppfotballen i 40 år, og det er brutale tider innimellom. Der er vi nå, sier Kjetil Rekdal til VG etter kampen.

Når avisen spør han hvor preget han er, svarer han:

– Ekstremt skuffet. Du lever og ånder for dette. Som sagt, jeg har vært med på dette i 40 år.

– Vi skaper en «haug» av målsjanser. Det var mye bedre enn mot Trygg/Lade i forrige cupkamp, sier Rekdal til pressekorpset.

For Rekdals Rosenborg har slitt stort denne sesongen. Med fire tap og én seier på de siste fem er klubben nede på 11.-plass i Eliteserien. Bedre ble ikke situasjonen av torsdagens cuptap.

Mot 2.-divisjonslaget Stjørdals-Blink stilte Rekdal med en sterk ellever, men ingen av de utvalgte greide å finne veien til nettmaskene i første omgang.

Etter pause var det isteden 2.-divisjonslaget som greide det. Karl Martin Rolstad fant Andreas Fossli, som headet inn 1-0 i det 59. minutt.

Rosenborg jaktet scoring, men i stedet var det hjemmelaget som doblet ledelsen ved Robin Hermanstad elleve minutter senere. Oscar Aga reduserte på straffe ett minutt før full tid, men det holdt ikke for storklubben.

Dermed fikk Rosenborg nok en smell, dagen etter at Rekdal snakket om hvor viktig cupkampen var.

Etter 1-3-tapet for Brann i Eliteserien mandag ble både Rekdal og assistent Geir Frigård innkalt til styremøte for å redegjøre for situasjonen i laget.

– Styret fikk en god analyse av hvordan ting ser ut og hvordan vi skal komme oss opp og fram, sa Rekdal etter onsdagens møte.

I første runde av cupen tok Rosenborg seg forbi 4.-divisjonslaget Trygg/Lade med knappest mulig margin.