Med det nye sykehjemmet i Moelv som blir betegnet som det mest moderne i hele landet har Ringsaker kommune tatt eldrebølgen på alvor og sikret seg både kapasitet og kvalitet i eldreomsorgen.

Og ikke bare for beboere/pasienter, men også for bemanning/ansatte.

I følge artikkel i GD 15.4. vil stillingsbrøken for de rundt 70 ansatte bli på gjennomsnittlig 85% noe som bør være attraktivt for helsepersonell som i alle år nasjonalt har blitt avspist med små stillingsbrøker og dermed gjort det lite attraktivt med en utdanning/yrkeskarriere som helsearbeider.

Når det nå også ser ut til at Mjøssykehuset skal bli en realitet innenfor en overskuelig tidsramme med opptil 4.000 ansatte blir det oppsiktsvekkende å lese at hver tredje studieplass for sykepleiere ved NTNU Gjøvik blir stående ledig i 2024 I følge Siv Sønsteby Nordhagen, førstelektor/praksiskoordinator v utdanningsinstitusjonen (RB 8.04)

I stedet for 210 sykepleierstudenter møtte bare 140 til studieåret 2023. Nasjonalt var antall søkere det laveste på 10 år forteller Sønsteby Nordhagen.

Mye negativt fokus på eldreomsorgen blant annet fra pleietrengende og sykehjem i Oslo kan kanskje være noe av forklaringen på nedgangen, men også oppslag om helsepersonell m små stillingsbrøker som må ha flere jobber for å overleve økonomisk, kan ha fått studenter til å velge bort yrket

NTNU Gjøvik vil fra høsten 2025 tilby mer fleksibel organisering for de som vil utdanne seg som sykepleiere ved at 30 av 210 studieplasser blir delvis digitale og at praksisen kan gjennomføres i nærheten av studentens bosted ifølge Sønsteby Nordhagen.

Det er å håpe at kommende helsefagarbeidere/sykepleiere kjenner sin besøkelsestid til utdanningen og responderer både på utdanningstilbudet og bedre arbeidsforhold blant annet ved sykehjem i Moelv i Ringsaker.

I Ringsaker kommune ser det ut til at kommunalsjef Sverre Rudjord ikke er fremmed for at høyere stillingsbrøk og bedre ansettelsesforhold også kan innføres for sykehjemmene i Brumunddal Nes og Brøttum.

Skal vi klare å rekruttere ungdommen må vi tilby nærmest 100 % stilling, sier Rudjord.

Det er bare å gratulere RK med denne investeringen på 462,5 mill. kr. som også har mange framtidsrettede løsninger på klima, energi og oppvarming. Bygningsmassen er klassifisert som passivhus med lavt energiforbruk og er i betydelig grad selvforsynt med energi fra solceller/bergvarme

Investeringen og satsingen er åpenbart svaret på framtidens utfordringer innen eldreomsorg, i motsetning til privatisering, konkurranseutsetting og eldre på anbud.