I løpet av innlegget penset – langt fra overraskende- representanten over på at vår tids utfordringer skyldes at det i enkelte barnehager og skoler vises slakting av dyr, og at dette må det bli slutt på en gang for alle.

Er det virkelig den kommentaren MDG har å komme med når det gjelder et så viktig tema som forebygging av omsorgssvikt og atferdsvansker? Jeg ble nok en gang sittende igjen med en opplevelse at representanten er mer opptatt av at dyr ikke skal slaktes, enn at vi skal finne gode måter å trygge barn og unges oppvekst på.

Flotte representanter fra ungdommens kommunestyre innledet til saken, og fortalte fra talerstolen skremmende historier om tilgangen på hasj og andre narkotiske stoffer.

Vi fikk også høre om hvor galt det hadde gått med ungdom som hadde latt seg friste til å røyke hasj.

Burde ikke heller representanten fra MDG brukt tiden sin på å kritisere holdningen til eget parti rundt legalisering av hasj, og reflektere over alle atferdsvansker og fatale konsekvenser bruken av rusmidler har forårsaket?

Hva med å faktisk lytte til ungdomsrepresentantene, og følge opp det de ønsker vi skal jobbe mer med?

Men nei da, representanten fra MDG virker ikke å ha noe annet engasjement utenom den samme leksa om at vi alle skal spise kun plantebasert mat, og at alt dyrehold i landbruket skal avsluttes.

I kommunestyret forventer jeg heretter å høre innlegg som omhandler de sakene vi har på sakslista, ikke få servert det samme budskapet om og om igjen uansett hvilken sak vi diskuterer.

Jeg tror faktisk at det er en forventning fra våre velgere om at vi diskuterer andre ting enn hva kommunestyremedlemmene skal spise, og alle tenkelige og utenkelige vinklinger kun for å få linket saker opp mot dyrehold og plantekost.

Det er på høy tid at vi får høre noe annet, jeg har fått nok.