(Nettavisen): Torsdag ettermiddag går Skatteetaten ut og advarer mot gjentatte svindelforsøk.

De forteller at flere prøver å svindle andre med «Skatteetaten» som avsender.

– Hvis du finner en lenke som henviser til Skatteetaten enten i en epost eller i et nettsøk, ikke klikk på den. Skriv heller inn Skatteetaten.no i nettvinduet og sjekk at det er rett adresse i URL-feltet i nettleseren før du legger inn noen påloggingsinformasjon, sier sikkerhetsdirektør i Skatteetaten, Ragna Fossen, i en pressemelding.

Falske meldinger florerer

Hun opplyser at de får stadige meldinger om falske e-poster, sms-er og nettsider, hvor det oppfordres til å logge inn og legge inn personlig informasjon. Da prøver svindlerne å lokke med at man har «penger til gode» hos Skatteetaten.

– Dette er ren svindel og vi advarer på det sterkeste mot å klikke på lenker i e-poster eller SMS-meldinger. Vi sender aldri slike meldinger uoppfordret, understreker Fossen.

– Svindelbølge

Sikkerhetsdirektøren påpeker at det pågår en bølge av svindelforsøk om dagen, hvor avsender utgir seg for å være fra Altinn eller Skatteetaten.

– Vi må bare nok en gang oppfordre folk til å selv skrive inn nettadressen skatteetaten.no i URL-feltet i nettleseren. Derfra er det trygt å bruke Bank-ID, MinID, Buypass eller Commfides sine påloggingsløsninger for å finne ut om vi har sendt noen henvendelser til deg. Hvis du ikke finner noe når du er pålogget skatteetaten.no, er meldingen du har mottatt falsk, sier Fossen avslutningsvis.